EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Nyíregyháza

Csoda az állatparkban

Az állatpark nőstény sátánmajma négy hónappal ezelőtt egészséges utódnak adott életet. Az anyaállat azonban megbetegedett, és a hasnyálmirigy-gyulladás legyőzte. Ezzel viszont kritikussá vált kicsinye életben tartása is, hiszen a kis hím számára – bár már nem csupán anyatejjel táplálkozott – a napi testi kötődés és táplálékhoz juttatás életbe vágó.

Az apaállat azonban minden elképzelést felülmúlt… Miután az anyaállat elpusztult, azonnal átvette a halott mamája bundájába kapaszkodó kölyköt, akit addig csak közömbösen nézegetett a közös kifutóban, s azóta – akárcsak egy anyaállat – a hátán viszi, magához öleli, és gyümölcsökkel is eteti kicsinyét – tájékoztatott a Nyíregyházi Állatpark.

Az apa vette át az elpusztult anyaállat szerepét, ezzel növelve a sátánmajom kölyök túlélési esélyeit
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Legjobbjait díjazta a BVSC

  Legjobbjait díjazta a BVSC

  A BVSC idén is megrendezte hagyományos kerti partijukat, ahol több olimpiai kerettag is elismerésben részesült.

 • Kevés lesz az idei méztermés

  Kevés lesz az idei méztermés

  A szélsőséges időjárás nem csak az emberekre, hanem a növény- és állatvilágra is rossz hatással van. Megérzik ezt a méhészek is, akik ebben az évben a több éves átlagtermelésnek csupán nagyjából a felét tudják majd kipergetni.

 • Milliókat kapott véletlenül

  Milliókat kapott véletlenül

  Különleges ügyben született döntés a Szekszárdi Járásbíróságon, az elmúlt napokban. Még 2016 októberében történt, hogy egy nőnek a rendszeresen folyósított havi 267 euró járadék helyett 267 ezer eurót utalt át az ügyben sértettként szereplő gazdasági társaság.