EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Szolnok

Dana & The Dreamcatchers: A munkát nem lehet megspórolni

A Dana & The Dreamcatchers név egyre ismerősebben csenghet a zenekedvelők számára. A 2016-ban alakult szolnoki banda felállása Csordás Daniella énekesnő belépésével tavaly lett végleges, azóta pedig felgyorsultak az események a zenekar körül: nyolc hónap alatt 17 alkalommal léptek fel, írtak egy nagylemeznyi dalt, készítettek egy akusztikus programot, illetve egy szervező és a Verse.hu is egyengeti az útjukat. Jelenleg egy új videóklipen is dolgoznak; a klipforgatás előtt elcsíptük Csordás Daniella énekesnőt és Lencse Gábor gitárost, hogy beszéljenek a zenekar jelenlegi helyzetéről és a jövőbeli terveikről.

Milyen zenei előképzettségekkel rendelkeztek?


Dana: Már gyerekkoromban is megvolt bennem a zene iránti lelkesedés, azóta járok énektanárhoz is, közben pedig igyekeztem magamat képezni. Jártam a kőbányai zenei suliba, és gitározni is megtanultam.

Gabi: Nekem nincs papírom róla, hogy tudnék bármin is játszani, de mivel a családomban mindenki zenélt egy ideig, törvényszerű volt, hogy megtanuljak valamilyen hangszeren. A nagyokat figyelve próbáltam elsajátítani a gitártechnikákat.


A zenekar hamarosan koncertezni kezd, legközelebb február elején láthatjuk őket Szolnokon

A zenekarotok 2016-ban alakult, de mikor lett teljes?

D.: Több tagcsere után végül tavaly lett meg a jelenlegi felállás, és akkor kezdődtek el a koncertek is. 17 koncertünk volt az ország minden pontján, köztük Szolnokon, sőt gyakorlatilag a szolnoki dalfesztivál volt az első igazi fellépésünk. 

Milyen stílusba sorolnátok magatokat?

G.: Alapvetően pop-rock. Több hangszer van jelen, mint az átlag popzenében, és a gitárokon torzítva is szoktunk játszani.

D.: A srácok inkább rockosabb vonalon mozognak, én pedig a modern, popos szövegeket és az akusztikus hangzást képviselem.

Izgalmas műsor vár majd a közönségre

Terveztek albumkiadást? Van létjogosultsága fizikai formában is kiadni lemezt?

D.: Igen, tervezzük. Még nem derült ki, hogy pontosan mikor, de remélhetőleg idén. Egyébként szerintem van értelme albumot készíteni. Ha megnézed a zenei szolgáltatókat, látod, hogy a zenekarok még mindig albumokat töltenek fel. Egy-egy koncert után is sokan megrohamozzák a zenekart, hogy szeretnének egy kézzelfogható példányt az albumból. 

Mi a célotok jelenleg?

G.: Jó lenne csak ezzel foglalkozni, ha mellette nem kéne munkába járni. Viszont a munkát nem lehet megspórolni. Ha a zenekar olyan sikeres, hogy nincs szükség hétköznapi állásra, akkor a zenélésbe kell annyi energiát beletenni, hogy ugyanott vagy. A nap végére ugyanúgy kimerülsz.

D.: Nyilván jó lenne eljutni külföldre, de alapvetően a hazai koncertekre akarunk fókuszálni. A cél az, hogy minél többen szeressék, amit csinálunk, és hogy mi magunk is kiteljesedhessünk a zene által.

Videoklip készítés a próbateremben

Hol és mikor lesz a következő koncertetek?

D.: Legközelebb február elején láthatnak minket Szolnokon zenélni, de jó pár koncertünk van lekötve 2019-re az ország különböző pontjain. A pontos dátumok a zenekar Facebook-oldalán találhatók, illetve az említett videóklip is hamarosan kikerül a közösségi oldalakra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.