EUR: 345,03 Ft
CHF: 320,34 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Extra

David Duchovny: Nem vagyok űrlény

David Duchovnyt a közönség az X-akták Mulder ügynökeként ismerte meg, nők milliói olvadoztak a képernyők előtt a szexi FBI-os láttán, aki ma már zenészként is bizonyít, és bandájával járja a világot. Február 11-én Budapestre is ellátogatnak, ebből az alkalomból Duchovny exkluzív interjút adott a Lokálnak. Mesélt a magánéletéről, a színészetről és az űrlényekről is.

Járt már Budapesten?


Még sosem voltam, de már sok szépet hallottam a városról. Azt mondták, hogy mindképpen meg kell kóstolnom a gulyást és a lángost. Ezeket biztosan kipróbálom!

Kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, író, rendező, ötvenévesen gondolt egyet és gitározni kezdett, ma pedig a saját zenekarával turnézik. Honnan az elhatározás?


Felsorolva tényleg soknak tűnik, de valójában az életem során már annyi mindent kipróbáltam, hogy a
környezetemet meg sem lepte, hogy elkezdtem gitározni. Mielőtt színész lettem, voltam bolti eladó, újságkihordó,
kidobófiú és egy kisebb bárban még pultos is. Szeretek dolgozni, szeretek alkotni, tenni, hajt, hogy minél több dolgot megtapasztaljak az életben. A zene szeretete is mindig jelen volt, de valójában a gyerekeimnek akartam megmutatni, hogy én sem készen kapom a dolgokat, nekem is folyamatos tanulás az élet, azért kezdtem el gitározni, hogy őket ösztönözzem.

Kidobófiú egy bárban?
Igen, rövid pályafutás volt, de magas vagyok, és volt mellettem egy erős ember. (nevet)

David közel nyolc évvel ezelőtt kezdett el gitározni

 

Az első albuma, a Hell or Highwater (Tűzön vízen át) nagyon bensőséges és olykor szomorú hangvételű. Mi inspirálta?

Minden dalomat én írtam és hangszereltem, de amikor az első szövegek készültek, álmomban sem gondoltam, hogy ezeket valaha más is hallani fogja. Minden akkori érzésemet kiírtam magamból, valójában az egész rólam szól – válásról (Téa Leonitól 2011-ben vált el – a szerk.), újrakezdésről, ahogy az ember feláll a padlóról. Ez egyfajta terápia volt számomra.

Rendkívül mély érzésűnek gondolom, aki egyáltalán nem felületes. Mégis szex- és alkoholfüggőségéről írtak korábban a lapok. Leszámolt a démonokkal?

Én is ezt gondolom magamról! Nem kell mindent elhinni, amit pletykálnak – mosolygott. Köszönöm szépen, jól vagyok, és igyekszem úgy élni az életemet, hogy példát mutathassak a gyerekeimnek azzal, hogy bárhonnan fel lehet állni, és bármikor tudnak változtatni azon, amin igazán szeretnének.

David Duchovny

Mulder ügynök vagy Hank Moody, a bohém író karakterét szerette jobban?

Mintha azt kérdezné, melyik gyerekemet szeretem jobban. Nem tudok választani.

Korábban önről és Angelina Jolie-ról is azt állították, hogy földönkívüliek. Mi az igazság?

Azt várja, hogy azt mondjam, az igazság odaát van?!

Jó lenne!

Számtalanszor megkérdezték már, hogy hiszek-e az ufókban, szóval elhatároztam, hogy mindig mást mondok. Ma épp azt, hogy nem vagyok biztos a létezésükben, csak abban, hogy én nem vagyok űrlény, minden hibámmal együtt teljesen emberi vagyok. Angelinát nem tudom, ő lehet, hogy az. (nevet)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek