EUR: 324,62 Ft
CHF: 298,75 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Demszky Gábor 100 millióért árulja isztriai villáját

2004-ben derült ki, hogy a liberális politikus az FKF Zrt.-től bérelt autóval jár az Adriai-tengerhez közel vásárolt villájához, most pedig megszabadulna a botrányt kiváltó ingatlantól.

A Magyar Idők értesülései szerint Demszky Gábor az Isztriai-félszigeten fekvő Kusariban lévő villáját, mintegy százmillió forintnak megfelelő horvát kunáért vagy euróért adná el.


Az ingatlanokkal foglalkozó honlapon szereplő hirdetés szerint a teljesen felújított, kőből épült ház légvonalban ötszáz méterre, úton mintegy három kilométerre fekszik az Adriai-tengertől, közvetlen rálátással a Kvarner-öbölre, Rijekára és Cres szigetére. A volt SZDSZ-es budapesti főpolgármester ingatlana három részből áll: van egy földszinti, önálló bejáratú 150 négyzetméteres lakrész, amely kiterjed az emeletre is, ahol két hálószoba, nappali, konyha, fürdőszoba és a vécé van. Szintén külön földszinti bejáratú egy 30 négyzetméteres stúdióapartman, amely összeköthető egy száz négyzetméteres emeleti lakrésszel. A hirdetés szerint a kusari ingatlan központi fűtéses, a vízellátás pedig tartályról oldható meg – tudatja a portál.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

A telket és a rajta fekvő romos épületet Demszky 2002-ben vásárolta, mindössze ötmillió forintos áron, amiből aztán másfél év alatt fel is épült a politikus nyaralója az akkori híradások szerint.


A kopár, sziklás tájban üdítő színfoltot jelentett a villa belső udvara, ahol a térségre jellemző krónikus vízhiány ellenére méregzöld gyep volt, este pedig lámpák világították meg a rusztikus kőfalakat. A házhoz gondnok is dukált, aki az apróbb kőművesmunkákat is elvégezte, de itt tartotta a főpolgármester a tulajdonában lévő arab telivér kancáját és annak csikaját is – írja a Magyar Idők.

A lap beszámolója szerint autópályán akár hét-nyolc óra alatt elérhető a kusari villa Budapestről, amit az akkor hivatalban lévő Demszky Gábor az FKF Zrt.-től havi 156 ezer forintért bérelt Opel Fronterával vagy a Városháza Volkswagen Touaregjével tett meg. A nyaraló körül akkoriban a Blikk riporterei az FKF Mercedes kisbuszából üdítőket, élelmet pakoló két férfival is találkoztak, akik a fővárosi cég gépkocsijavító műhelyének vezetője és művezetői voltak.

A luxusnyaraló legutóbb tavaly augusztusban került be a hírekbe, amikor Demszky Gábor a mézeshetit tartotta itt ötödik feleségével, és olyan díszvendégekkel, mint például Heller Ágnes filozófus, Magyar Bálint liberális kultuszminiszter és Hermann Zsuzsanna, a mélyszegénységben élő romákat segítő Szocsoma civil szervezet ikonikus alakja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek