EUR: 335,43 Ft
CHF: 305,92 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Győr

Diákokkal volt tele a rendőrség

Felcím: Nyílt nap: leendő rendőrök érdeklődhettek

Pályaorientációs napot tartottak érettségi előtt álló diákoknak a Győri Rendőrkapitányságon, ahol a tájékoztatók mellett érdekes bemutatók részesei lehettek az érdeklődő fiatalok.


– A minden évben megtartott nyílt nap egyik fő célja, hogy megismertessük a fiatalokkal a rendőri szakmát, és olyan ismereteket is szerezhessenek, amelyeket nem sajátíthatnak el bármikor – kezdte Váczi Attila rendőr alezredes, kapitányságvezető.

Balesetmegelőzési előadáson is informálódhattak a diákok
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az sem titkolt célunk, hogy segítsünk dönteni az érettségi előtt állóknak: tényleg a rendőri hivatást szeretnék-e választani. Hiszen ez nem munka, hanem egy életen át tartó hivatás. Harmadik célunk a prevenció, hiszen a bűn- és baleset-megelőzéssel foglalkozó kollégákkal is beszélgethetnek – zárta szavait a rendőrkapitány.


Gyorsan kötő pasztában egy tojáshéjról levett ujjlenyomat
Fotó: O. Jakócs Péter

Tóth Attila rendőr alezredes, a megyei Humánigazgatási Szolgálat szolgálatvezetője arra is kitért, hogy két helyre is lehet jelentkezni: az egyik a kétéves rendészeti szakközépiskola, a másik pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

A bűnügyi helyszínelők egy rögtönzött technikai és módszertani bemutatót tartottak
Fotó: O.Jakócs Péter

– Érdekes, hogy egyre több fiatal keres meg minket a közösségi oldalakon, s ott ír üzenetet a kollégámnak és nekem. Ebből is látszik, hogy a világ változik, nekünk pedig lépést kell tartani vele. Így ilyen formában is nagyon szívesen adunk tájékoztatást – tette hozzá Domschitz Katalin rendőr őrnagy, a megyei Humánigazgatási Szolgálat kiemelt oktatási főelőadója.

Kiss Tivadar rendőr törzsőrmester, szakoktató (egyenruhában) bemutatta milyen gyorsan és pontosan kell használni a szolgálati fegyvert
Fotó: O. Jakócs Péter

A diákok tehát egy jó hangulatú előadáson megismerkedhettek a rendőri munka és a prevenció fontosságával, majd a kapitányság udvarán folytatódott a program. Bemutatkozott Tengo, a robbanószer-kereső kutya és vezetője, ami bizonyítja: a rendőrségen is hű társ a négylábú. Majd intézkedéstaktikai bemutató következett, amelyen a szolgálati lőfegyver biztonságos és hatékony használatát mutatták be a rendőrök. A bűnügyi helyszínelők pedig egy rögtönzött technikai és módszertani bemutatót tartottak, amelyen az ujjlenyomatvétel, a DNS-minta rögzítése és a helyszínelő szolgálati gépjármű bemutatása is szerepelt.

Tengo, a robbanószer-kereső kutya is bemutatkozott
Fotó: O. Jakócs Péter

Aki tehát kedvet érez a rendőri hivatáshoz, kattintson a hivatalos honlapra, illetve keresse Domschitz őrnagyot a 96/520-006-os telefonszámon.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.