2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Külföld

Dingó támadt egy kisfiúra Ausztráliában

Dingó támadt egy hatéves kisfiúra az ausztráliai Fraser-szigeten – írta a BBC hírportálja.

A kisfiú családja a népszerű nyaralóhely egy strandján fürdőzött, majd a vízből kijőve szólt a szüleinek, hogy felszalad az egyik közeli homokdombra – mondta el a helyi médiának Dan Leggat, egy queenslandi mentőszolgálat munkatársa.


“Amikor a dombtetőre ért, már ott állt négy dingó, egyikük rátámadt, megharapta a lábát” – tette hozzá.

A kisfiút légi mentők vitték a közeli kórházba, állapota stabil.

A világörökségként számon tartott Fraser-sziget, a világ legnagyobb homokszigete Queensland délkeleti partjai közelében található, itt él Ausztrália “legtisztább” dingópopulációja, mely nagyjából 200 állatból áll.

A sziget dingói kíváncsibbak és merészebbek, mint a kontinensen élők, ezért a hatóságok arra intik a turistákat, ne etessék őket és egyedül ne járják a szigetet.

2001-ben egy kilencéves kisfiú belehalt, hétéves öccse megsebesült, amikor dingófalka támadt rájuk a szigeten.

A dingó, mely a kutyafélék családjába tartozó szürke farkas alfaja, 3000-4000 évvel ezelőtt került Ausztráliába, úgy vélik, Indonéziából származó, háziasított kutya vad leszármazottja. Az alfaj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) veszélyeztetett állatokat nyilvántartó listáján.

Kapcsolódó Cikkek

 • Frontex: A migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős

  Frontex: A migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős

  Noha a migrációs nyomás az Európai Unió külső határain továbbra is jelentős, nincs “égető válság”, az illegális bevándorlás szintje az egymást követő öt évet vizsgálva tavaly a legalacsonyabb volt – közölte az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex 2018-as adatokat rögzítő éves jelentésében szerdán.

 • Változatlanul nagy az iszlamista terror veszélye Németországban

  Változatlanul nagy az iszlamista terror veszélye Németországban

  – Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet szinte teljes megsemmisülésének ellenére változatlanul nagy az iszlamista terrortámadások veszélye Németországban – mondta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője szerdán egy berlini konferencián.

 • A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket

  A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket

  A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket, az Európai Parlament és az Európai Bizottság korábbi döntései és állásfoglalásai azonban lebuktatják őket – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.