2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Nyíregyháza

Disznótoros fesztivál és böllérverseny

Idén újra megrendezik a II. Nyírségi Disznótoros Fesztivált és XVIII. Nemzetközi Böllérversenyt a Sóstói Múzeumfaluban. Mint ismert, a Napkori Böllérversenynek – amely 17 éven át csalogatta hagyományos disznótoros ételekkel a vendégeket – tavaly a helyszíne és a neve is megváltozott, 2018 óta már a Sóstói Múzeumfalu ad otthont a rendezvénynek.

Tavaly 11 csapat versenyzett, de már idén több nevezővel számolnak

Az II. Nyírségi Disznótoros Fesztiválra még mindig várják a nevezőket. A böllérversenyre február 12-éig lehet jelentkezni. Ehhez a Napkorona Hagyományőrző Lovas és Lövész Egyesület honlapjáról, valamint Facebook-oldaláról tölthetők le a nevezési lapok.


Az ínyencségeket kóstolójegy ellenében lehet majd tesztelni
Fotó: Lokál

Fél hétkor lesz kapunyitás, hét és fél nyolc között megtörténik a disznók kábítása és kivéreztetése, ezt követi a perzselés és a bontás, majd kezdődhet a finom ételek elkészítése. Tavaly 11 csapat nevezett be a versenyre, de már most biztos, hogy idén több nevezővel számolhatnak. Az ínyencségeket kóstolójegy ellenében lehet majd tesztelni. A belépőjegy és a gasztrojegy is 500 forintba kerül majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.