2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Életmód

Dj Dominique és Tordai István Ferrarival lepte meg a kerekesszékes Dalmát

Az ismert lemezlovas és az autós műsorvezető összefogott, hogy egy életre szóló kalanddal ajándékozza meg a kilencéves Ujpál Dalmát: egy különleges sportautóval száguldhatott a SportVerda műsorában.


Nagy álma vált valóra a KézenFogva Alapítvány arcának, Dalmának, hiszen pártfogoltjai bemutatták neki, milyen gyorsan suhan egy csoda jármű. A kislány fülig érő mosollyal fogadta a forgatást:


– Fantasztikusan éreztem magam, nagyon szépen köszönöm mindenkinek a lehetőséget, mert soha nem volt még ilyen csodás autós élményben részem, és nem is lett volna, ha nem segítenek nekem. Szuper volt gyorsan menni, és mindenki rettentő kedves volt velem. Annyira élveztem, hogy alig várom, ismét gyorsan mehessek egy ilyen csodaverdával!

Várkonyi Attila rendkívül boldog volt, hogy örömet szerezhetett a pozitív gyermeknek:

– Csodálatos élmény volt a SportVerda forgatása, főleg azért, mert a kis barátomat is meglephettük egy nagy kalanddal.

Tordai István is büszkén forgatta végig az adást: – Dalma egy aranyos, beszédes és okos kislány. A feladat adott volt: szerezzünk egy élménynapot neki, melynek emlékét sokáig megőrzi. Hoztunk egy Ferrarit, beindultak a Tanpálya vízsugarai, és kezdetét vette a buli. Dalma a forgatás végeztével azt mondta,  szívesen eljönne hozzánk máskor is. Ezért létezik e rovatunk.

Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője is részt vett a kaland megvalósításában:

– Különleges élménnyel gazdagodtunk: különleges helyszínen, különleges emberekkel, nem mindennapi emberekkel. Nagyszerű volt látni, hogy Dalma mennyire élvezte a hétköznapitól való elrugaszkodást, és belekóstolhatott az akadálymentes száguldásba a SportVerda stábjával. Köszönjük a lehetőséget!

Kapcsolódó Cikkek

 • A házi kenyér a legfinomabb

  A házi kenyér a legfinomabb

  Nagyanyáink, dédanyáink otthon sütötték a kenyeret, és bizony komoly munka volt a dagasztás, a kelesztés és a ropogósra sütés. A sütéshez már előző nap felkészültek, de másnap kora reggel 4-5 órakor kezdődött az igazi munka, hogy délre elkészüljön a friss kenyér, ami minősítette a háziasszonyt.

 • Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Olyan rákkeltő anyagot mért határérték feletti mennyiségben a kínai Flying Tiger őrölt gyömbértermékében a NÉBIH, amely az emberi örökítőanyagon keresztül a születendő gyermekeknél súlyos mutációt okozhat, ezért figyelmeztetnek: aki ilyet vett, ne fogyassza el.

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.