2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Sport

Djokovic lemosta Nadalt Melbourne-ben

Novak Djokovic 6:3, 6:2, 6:3-ra megverte Rafael Nadalt az Australian Open döntőjében, és ezzel a szerb teniszező hetedszer nyerte meg a trófeát. Mellesleg sorozatban harmadik Grand Slam-győzelmét ünnepelhette, és már 15-nél tart.


MTI/EPA-AAP/Mast Irham

A szerb világelső lehengerelte, elgázolta, lemosta és kiütötte Nadalt. Nem túlzás, hiszen a spanyol csak asszisztálni tudott ellenfele parádéjához. Djokovic nem törődött a statisztikával, azzal, hogy öt mérkőzés óta senki sem tudta elvenni Nadal adogatását, röpke kilenc perc után 3:0-ra elhúzott, és félórányi játékot követően úgy szerválhatott az első játszmáért, hogy addig nem vesztett pontot adogatóként. A két teniszgigász 2012-ben elképesztően izgalmas, majd hatórás csatát vívott Melbourne-ben, és öt játszmában a szerb nyert. Most csupán 124 percre és három játszmára volt szüksége ehhez. Igaz, a spanyol még sohasem játszott ilyen rosszul Grand Slam-döntőben, 28 ki nem kényszerített hibát ütött, 21 nyerő mellett, miközben a szerb mutatója 9/34 volt.


Djokovic egyébként még nem kapott ki az Australian Open fináléjában. Nadal azonban csak egyszer nyert – 2009-ben –, hiába jutott háromszor is a döntőbe.

– Novak elképesztőn teniszezett – mondta a meccs után a vesztes. – Ez nem az én napom volt. Viszont remek két hét van mögöttem azok után, hogy a US Openen és az azt követő időszakban komoly nehézségeken mentem keresztül, és szeptember óta nem játszottam tétmeccset. Örülök, hogy egyáltalán itt lehettem a fináléban.


– Sérülésből tértél vissza, ezért óriási dolgot vittél véghez – mondta udvariasan Djokovic. – Példát mutatsz mindenkinek küzdőszellemből. Nos, 12 hónappal ezelőtt műtéten estem át, most pedig itt állok előttetek. Alig találok szavakat. Köszönöm.

Kapcsolódó Cikkek