EUR: 323,74 Ft
CHF: 292,49 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Hódmezővásárhely

Döbbenet! Végleg megszűnt a Vásárhelyi Televízió

Sok bizonytalanság után befejezte működését a hódmezővásárhelyi városi televízió. Rókus Ákos, a VTV-t üzemeltető Szerdahelyi József Nonprofit Kft. ügyvezetője a Rádió 7 Közös Nevezőjében elmondta, visszaadta a televízió műsorszóró engedélyét. 

– A Vásárhelyi Televízió visszaadta műsorszóró engedélyét. Lényegében ez azt jelenti, hogy a következő egy évben biztosan nem lesz klasszikus értelemben vett helyi televízió Hódmezővásárhelyen. Az én megítélésem szerint ha van rá szándék, és van rá pénz, akkor a leghamarabb egy, de inkább másfél év múlva lehet elindítani egy helyi tv-t. De ehhez mindenképpen kell majd az elhatározás valaki részéről – fogalmazott Rókus Ákos ügyvezető.


Rókus Ákos, a VTV-t üzemeltető Szerdahelyi József Nonprofit Kft. ügyvezetője

December végén adta be felmondását az utolsó nyolc alkalmazott, ezután indulhat meg a cég felszámolása. A dolgozók az utolsó hónapokban jelentős csúszásokkal vagy egyáltalán nem kaptak bért az elvégzett munkájukért. Hűvös Oszkár operatőr és Kis Ernő adásrendező, vágó az utolsó pillanatig kitartottak, reménykedve abban, hogy megmenekülhet a munkahelyük. Mint elmondták, a televíziózás az életük volt. Most próbálnak elhelyezkedni a szakmájukban. Oszkár emiatt kénytelen volt eladni a lakását is, illetve mindketten úgy tudnak talpon maradni, hogy a rokonok, barátok segítenek nekik.

Hűvös Oszkár és Kis Ernő, a VTV egykori munkatársai

Kapcsolódó Cikkek