2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb Szekszárd

Doktori képzéssel gyarapodik az egyetem

Kulcsfontosságú fordulat

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának kínálata idén februártól doktoriskolai képzéssel is bővül, amely történelmi előrelépés nemcsak az intézmény, hanem a város életében is. Január 17-én bővebb tájékoztatást is kaphattak az érdeklődők a képzésekről, hiszen nyílt napot szerveztek a szekszárdi campuson.


A kar frissen kinevezett dékánja számos tervet tartogat a jövőre Fotó: Nagy Nándor

Prof. dr. Szécsi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánja elmondta, hogy a doktoriskolai program a kultúraelmélet és a filozófia témaköröket fogja át, és főképpen az ilyen jellegű mesterképzések kimeneteként fog majd a jövőben működni.

– Ez a képzés egyedülálló abban az értelemben, hogy több olyan programeleme van ennek a doktori kínálatnak, amely más hasonló nevű doktoriskolákban nincs jelen. Az itteni kollégákra is építünk, de érkeznek majd más karokról is kollégák. A doktoriskolai program jelentősége túlmutat az oktatáson. Nem csupán az a lényege, hogy eljön ide valaki és kap egy doktori fokozatot, kipipálja azt a néhány félévet, amit teljesítenie kell, hanem mindezek mellett műhelyként is működik. Egy tudományos kutatóműhelyként, amelynek egyik alapvető rendeltetése, hogy itt tartson tehetséges fiatal értelmiségieket a városban és a karon, de az is, hogy itt marasztaljon olyan kollégákat, akik egyébként keresik az ilyen jellegű akadémiai kapcsolódási pontokat az egyetemi életben – részletezte prof. dr. Szécsi Gábor.


Egyik kiemelt céljuk az újabb képzéssel, itt tartani a fiatalokat Illusztráció: Nagy Nándor

 

A szekszárdi campuson jelenleg alap- és mesterfokú képzésekkel várják azokat az érdeklődőket, akik a továbbtanulás mellett döntenek. Alapképzésen csecsemő- és kisgyermeknevelő; környezetkultúra; óvodapedagógus; szociális munka; tanító, német nemzetiségi tanító; üzleti szakoktató; közösségszervezés; német nemzetiségi óvodapedagógus szakokra várják a jelentkezőket. Mesterképzésre is várják a jelentkezőket emberi erőforrás tanácsadó szakon. A Pécsi Tudományegyetem számos ösztöndíj-lehetőséget is kínál. A KPVK hallgatói igénybe vehetik a PTE valamennyi tanulója számára elérhető ösztöndíj- és kedvezménylehetőségeket, és pályázhatnak kari alapítású ösztöndíjakra is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…