2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Szombathely

Dupla forduló után a röplabdás lányok

Az Extraligában maradnának a zöld-fehérek

Szerző: Babós M. Róbert


Komoly terhelést kap a női röplabda Extraliga alapszakaszában a Hungast-Haladás VSE csapata. Két hete egymást követő napokon játszottak alapszakasz-mérkőzést, előbb Újpesten, majd Nyíregyházán szerepeltek, azután az éllovas Vasast már itthon fogadták.

Sokan szurkolnak hétről hétre a zöld-feheréknek a Haladás Sportkomplexumban Fotó: hungarysport.hu

2018 tavaszán meglepetéssel szolgált a Haladás VSE újonc NB I-es női röplabdacsapata azzal, hogy már az első évben sikerült feljutnia az Extraligába. A klubvezetés olyan megoldást keresett, amely mellett reális esélye lehetett a tisztes helytállásnak. A HVSE pénzügyi lehetőségeihez mérten több poszton igyekezett megerősíteni az együttest, az őszi fordulók után azonban új helyzet állt elő. A megszerzett egy győzelem, illetve 3 pont miatt úgy ítélték meg, hogy változtatásra van szükség. Ezért közös megegyezéssel szerződést bontottak az eddigi vezetőedzővel, Bedőcs Gergellyel, helyére pedig a klub életében történelmi sikert elérő, az Extraligába való bejutást levezénylő szakembert, Mucsi Pétert hívták vissza.


Mucsi Péter vezetőedző dirigálja újfent a hölgyeket Fotó: hungarysport.hu

„A változásoktól a Haladás VSE vezetése azt reméli, hogy az idei, centenáriumi évben a klub női röplabdacsapata az egyesület hagyományaihoz méltó teljesítményt nyújt a bajnokság tavaszi fordulói során és kiharcolja az Extraligában maradást” – állt a klub év elején kiadott közleményében.

Idén január 18-án léptek először pályára a szombathelyi röplabdázók, hogy bevegyék az Újpest csarnokát. Három szettből kettőben csak a szerencsén múlott, hogy a lilák örülhettek. Hiányzott a betegséggel bajlódó Bokor Laura, így a kapitányi teendőket Kolada Judit látta el.

Minden egyes pontért megküzdenek a lányok  Fotó: hungarysport.hu

A sorsolás szeszélye miatt nem sokat pihenhettek Takács Bernadették. Az Újpest-mérkőzést követően útra keltek, és az éjszaka közepén értek Nyíregyházára, ahol másnap este kellett bizonyítaniuk. A hazaiak erejük teljében, legerősebb összeállításukban várták a fáradt Halit, és White vezetésével gyorsan megléptek. Mindent megtett a vasi együttes, Mucsi Péter időkérésekkel és cserékkel is bátran próbálkozott, így a nagyobb hátrány ellenére sikerült felzárkózni, és élvezetes hajrát produkálni a nagyobb játékerőt képviselő nyírségiekkel. A Hali próbált más összeállításban is hatékonyan játszani, míg a Nyíregyháza a nemzetközi kupamérkőzésre tartalékolt.

– Biztatónak találom, hogy többnyire pariban voltunk az ellenfeleinkkel, a koncentráción viszont mindenképpen javítanunk kell. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült szettet rabolni a dupla fordulóban, de optimistán tekintünk a jövőbe – nyilatkozta a csapat szélső ütője, Takács Bernadett a két vereség után.

Megőrizné extraliga tagságát a Haladás Fotó: hungarysport.hu

A következő hazai meccsre február 9-én várják a szombathelyi drukkereket a Haladás Sportkomplexumba.

Kapcsolódó Cikkek