EUR: 334,15 Ft
CHF: 306,89 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Sport

Eb-nagykövet lett Gera Zoltán

Gera Zoltán lesz a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti nagykövete – közölte a Magyar Labdarúgó Szövetség tegnap, 500 nappal a torna kezdete előtt.

A 97-szeres válogatott labdarúgó az ötszáz nap múlva kezdődő Eb sajtótájékoztatóján elmondta: óriási megtiszteltetés számára a felkérés, ezáltal olyan kiválóságokhoz csatlakozhat, mint Ruud Gullit vagy Zinédine Zidane.


– Hatalmas élmény volt a 2016-os Eb-részvétel, hogy képviselhettük a nemzetünket, és személyesen tapasztalhattuk meg, hogy mit jelent egy világeseményen szerepelni. Ezúttal nem egy vagy két ország rendezi a kontinensviadalt, hanem 12, így nem egy országban lesz futball-láz Európában, hanem legalább 12-ben – mondta a 39 éves Gera.


MTI/Kovács Tamás

A Ferencváros technikai vezetője és a válogatott másodedzője kitért arra, hogy fantasztikus lenne, ha a válogatott pályára léphetne az új Puskás Ferenc Stadionban, de nagyon nehéz út vezet odáig, és nincs garancia a sikerre.

– Jó úton jár a csapat, jó kezekben van Marco Rossi szövetségi kapitánynál, és biztató, hogy vannak feltörekvő fiatal játékosok. Remélem, nem lesz pluszteher, hanem inkább motivációt jelent a lehetőség, hogy Budapesten, a gyönyörű új stadionban léphet pályára a csapat – vélekedett.

A jövő évi tornán Budapest három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont, és ha a magyar válogatott kijut, akkor biztosra vehető, hogy legalább két meccset hazai közönség előtt játszhat.

MTI/Kovács Tamás

 

Kapcsolódó Cikkek