EUR: 333,62 Ft
CHF: 303,98 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Békéscsaba

Egyetemi docense lett dr. Takács Árpád

Az elmúlt években végzett tudományos munkássága, egyetemi oktatói tevékenysége, valamint az agrárium és a vidék jövője érdekében teljesített szolgálata elismeréseképpen, illetve a felsőoktatás és a Békés Megyei Kormányhivatal közötti kiemelkedő szakmai együttműködés kialakításáért a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar Tanácsa címzetes egyetemi docens címet adományozott dr. Takács Árpádnak.

Dr. Takács Árpád 25 év rendvédelmi, közigazgatási vezetői gyakorlattal, szakmai tapasztalattal rendelkezik, 2017 februárjáig a katasztrófavédelem kötelékében teljesített szolgálatot. Munkája elismeréseképpen 2010-ben Szolgálati Érdemjel arany fokozata kitüntetésben, egy évvel később Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült. 2015-ben pedig Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Közbiztonsági Tagozata kitüntetést vehette át.


Dr. Takács Árpád 2017 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem berkein belül működő Záróvizsga Elnöki Kollégium tagja, 2015–2016 között óraadóként tanított a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében. Ugyanezen időszakban a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács tagjaként, illetve a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle című szaklap szerkesztőbizottsági tagjaként is tevékenykedett. Tartott előadást nemzetközi és hazai tudományos konferencián, számos publikációja jelent meg a katasztrófavédelem, iparbiztonság, védelmi igazgatás témakörében szakmai lapokban. Tudományos lektora a „Veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset elleni védekezés I. – Veszélyes anyagok és súlyos baleseteik az iparban és a szállításban” címmel 2015-ben megjelent szakkönyvnek.

„Dr. Takács Árpád hitvallása, hogy a magyar vidék felemelkedése, a térség népességmegtartó ereje az agráriumban, a vidékfejlesztésben keresendő. Hiszi, hogy a vidék felemelkedésére, az agrárium fejlesztésére komplex megoldások szükségesek, amelyhez az érintetteknek közös gondolkodásra, cselekvésre van szükség. A kutatás-fejlesztésnek, a felsőoktatásnak, a kamaráknak, a gazdaköröknek, az államigazgatásnak, agrár-szakigazgatásnak együtt kell dolgoznia…” – hangzott el a címzetes egyetemi docens címet tanúsító oklevél átadását megelőzően, dr. Takács Árpád laudációjában. Dr. Takács Árpád a címzetes egyetemi docens címét igazoló oklevelet a Szent István
Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar diplomaátadó ünnepségén, Szarvason vette át dr. Palkovics László rektortól és dr. Futó Zoltán megbízott dékántól – olvasható a Békés Megyei Kormányhivatal közleményében.


Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.