EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.

Továbbra is számos tisztázatlan körülmény van a kistarcsai gyermektragédia ügyében. Például nem tudni, hogyan került Pannika vérébe alkohol, valamint az is furcsa, hogy a többemeletnyi zuhanás után miért csak elvétve találtak sérüléseket a kislányon, és miért volt meglepően kevés vérnyom a gyermeken és a helyszínen.


Információink szerint a rendőrség a DNS-minták begyűjtése után azt sem zárta ki, hogy a gyermekre vigyázó keresztanyának vendége volt, így ha ez bebizonyosodik, az ő felelőssége is felmerülhet az ügyben. Ezenkívül a keresztanya poligráfos vizsgálata során különös dolog történt, ugyanis amikor a nyomozók arról kérdezték, hogy a lakásban tartózkodott-e a tragédia idején, az asszony rosszullétre hivatkozott, így a vizsgálat meghiúsult. Az édesanya és az édesapa ügyvédje szerint a poligráfos vizsgálatot meg kell ismételni. – Úgy gondolom, a nyomozók az ügy egyik lényeges pontjára tapinthattak rá, ezért meg kell ismételni a vizsgálatot – fejtette ki dr. Lichy József, s hozzátette: több gyanús körülmény is indokolttá teszi, hogy erre a nagyon fontos kérdésre választ kapjanak a rendőrök.
– A hatóságtól kapott információk szerint az ügyben a gyermek édesapját annak ellenére gyanúsították meg, hogy ő a poligráfos vizsgálat eredménye szerint nem tudott róla, hogy a keresztanya egyedül hagyja a gyermeket a lakásban. Tapasztalatom szerint a gyermekek veszélyeztetésével kapcsolatos nyomozások során elsőként mindig a szülők felelősségét vizsgálják, de megítélésem szerint ebben az ügyben a szülőknek nincs büntetőjogi felelősségük, hiszen egy másik személyre bízták a gyermeküket – tette hozzá az ügyvéd.
A hazugságvizsgálat az anya esetében nem alakult ilyen jól, hiszen ő tudhatott arról, hogy lányát egyedül hagyja a lakásban a keresztanyja.
Mint ismert, Kistarcsán 2017. május 20-án egy hároméves kislány kizuhant egy ház negyedik emeleti lakásából. A nyomozás azóta is tart.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje – írja az Origo.

 • Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónflottát állítottak “hadrendbe” a Balaton partján. Az egyelőre három “minihelikopterből” álló flotta két egysége: Alfa és Bravo a bajbajutottak felderítésében nyújthat segítséget, a harmadik Charlie egy magától felfújódó mentőegységet képes ledobni a vízben.

 • Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték a paksi pedofil zenetanárt, aki táborozás közben éjjelente, a felügyeletére bízott kislányok mellé feküdt, csókolgatta és illetlen helyen simogatta őket.