EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Győr

Egyszer már valóra vált az álom

Felcím: Gyirmót FC Győr: irány az élvonal?

A labdarúgó NB II-ben az élen áll a Gyirmót FC Győr csapata, a bajnoki címért pedig óriási harc várható a tavaszi szezonban. Több egyesület is esélyes az aranyéremre, ám a sárga-kékeknél egyértelmű a cél: újra a legjobbak között szerepelni.


A számok sem hazudnak, a Gyirmót 21 fordulót követően vezeti a mezőnyt 14 győzelemmel, 1 döntetlennel és 6 vereséggel. 43 pontot gyűjtött eddig, riválisai közül a Zalaegerszeg és a Kaposvár is 2-2 ponttal szerzett kevesebbet, míg a negyedik helyezett Békéscsaba 9 pont hátrányban van az éllovas mögött.

Jó ideje készülnek a tavaszra a gyirmóti játékosok
Fotó: Marcali Gábor

– A megalkuvást nem ismerő játékot próbáljuk a futballistáinkba átültetni – kezdte Szepessy László vezetőedző, aki Hannich Péter sportigazgatóval közösen egy olyan szakmai koncepciót követnek, amely tökéletesen beleillik a helyi futball hagyományaiba.


A gyirmótiak gólkülönbsége a legjobb az NB II-ben, ők vették be legtöbbször az ellenfelek kapuját, 46 alkalommal, és kapták a legkevesebb gólt, mindössze huszonhármat. Az együttes házi góllövőlistáját Szarka Ákos vezeti 12 találattal, Nagy Dominik pedig tizenegyszer volt eddig eredményes.

Szemek a labdán: edzésen is mindent bele kell adnia a játékosoknak
Fotó: Marcali Gábor

– Nem lesz egyszerű megtartani a vezető helyet, mert rivális akad szép számmal. Remek csapat a Zalaegerszeg és a Kaposvár, a komoly ellenfelek közé sorolom a Vasast is, de nem biztos, hogy nekünk velük kell foglalkozni. Saját magunknak kell tovább fejlődni, és így nagy esélyünk lesz feljutni. Az első hét meccs után látszott, hogy reálisak az elképzelések, kialakult az a játék, amit szerettünk volna látni, ezután felzárkóztunk, átvettük a vezetést, és most két pont előnnyel vezetjük a mezőnyt. Volt két szerencsétlen hazai meccsünk, ahol öngólokkal kaptunk ki, tehát alakulhatott volna jobban is az ősz – hangzott az elemzés.

Egyre több szerephez szeretnék juttatni a saját nevelésű játékosokat
Fotó: Marcali Gábor

– Tizenhét játékos mozgott a nyáron, többségük korábban alig játszott, mielőtt idekerült. Eltelt azóta négy hónap és kiderült, nem lehet panasz rájuk. Cél, hogy az alapemberek, a mag együtt maradjon, olyanok, akik köré fel lehet építeni a csapatot. Ezt a gárdát nem a szél fújta össze, őket mi igazoltuk, mert a tulajdonosok megteremtették ennek is a feltételét. Ha feljutunk, ezzel a kerettel szeretnénk helytállni az élvonalban. Továbbra is hiszünk a magyar játékosokban, belőlük akarjuk kihozni a maximumot. Az ideális az lenne, ha idővel minél többen követni tudnák a klub saját nevelésű játékosának Gerencsér Györgynek a példáját, és végigjárva a gyirmóti korosztályos csapatokat, a felnőttek között is bemutatkozhatnának – zárta mondandóját vezetőedző.

Kapcsolódó Cikkek