EUR: 325,87 Ft
CHF: 296,51 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Belföld

Egyszerűségre törekszik a Miniszterelnökség menzája

A Budai Várba költözött Miniszterelnökség menzájának üzemeltetésének megbízását a Gundel étterem kapta meg, és habár az étterem híresen nívós, a Miniszterelnökségen mégis egy sima, egyszerű menza képét mutatják, tradicionális ételekkel.

Füstölt csülkös bableves, burgonyafőzelék, sertéssült – ilyen puritán ételekkel dolgozik a Gundel étterem a Karmelita Kolostor melletti menzán. A budai Várban lévő épületben Orbán Viktor miniszterelnök irodája és a Miniszterelnöki Kabinetiroda dolgozik. Mint az alábbi fotóból kiderül, a menza hagyományos ételekkel és szolid árakkal dolgozik – írja az Origo.


Egy másik képen a Miniszterelnök és Gyulyás Gergely ebéd közben látható, ahol tálcán eszik a napi menüt, akárcsak egy iskolai menzán szokás.

Az Origo beszámolója szerint puritán, szó szerint kolostori körülmények között folytatja Orbán Viktor miniszterelnök a munkáját új irodájában az egykori karmelita kolostor épületében 2019 januárjától a budai Várban. Az új kormányzati épület kialakítása során teljes mértékben a 18. századi egyszerű belsőt állították helyre a tervezők, de ezzel együtt teljes mértékben megfelel a 21. századi kormányzás elveinek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek