EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb XXII.kerület

Együttműködik a fiatal helyi vállalkozókkal a civil szervezet

Tóth Melinda elnök a budafoki Várszegi Pincészetbe hívta vendégségbe a Budatétényi Polgári Kör tagjait.

– Helyi civil szervezet vezetőjeként és lokálpatrióta magánemberként is fontosnak tartom a kerületünkben működő vállalkozásokkal való együttműködést, különösen, hogy a fiatalokra felhívjuk a figyelmet. Örömmel vettem, hogy Várszegi Viktor is nyitott volt a kezdeményezésre, és a polgári kör tagjai is nagyon jól érezték magukat a találkozón – számolt be Tóth Melinda elnök a Várszegi Pincészetben tartott borkóstolójukról. Várszegi Viktor tulajdonos a kerületben tanulta a szakma alapjait, a Soós István borászati iskolába járt, és visszatért ide. Először a Péter Pál utcában volt pincéje, majd később költözött át az ugyancsak budafoki Borkő utcába.


– Kihívásokkal teli, nagy szorgalmat igénylő, a hagyományokat tisztelő, de egyszersmind újító, kísérletező szemlélettel alapítottuk pincészetünket. Borainkat is fiatalos szemlélettel készítjük, de a modern kornak megfelelő technológiával. Az évek alatt jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre, ami lehetővé teszi a kiváló minőségű borok készítését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.