EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Kecskemét

Elindult a báli szezon!

A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bál az elmúlt években a város legrangosabb társadalmi eseményévé nőtte ki magát. Így most is Kecskemét, valamint környéke társadalmi, gazdasági, politikai életének meghatározó szereplői vettek részt a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben rendezett bálon, ami egyúttal a báli szezon nyitánya is volt.

A bál – amelyet első alkalommal a tradicionális orvosbál hagyományteremtő utódjaként 2014-ben rendeztek meg – immár hatodik esztendeje „telt házas” esemény. Az eseményt idén prof. dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár nyitotta meg. A rendezvény fővédnöke prof. dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma minisztere, védnökei pedig dr. Svébis Mihály (a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója), Szemereyné Pataki Klaudia (Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere), Kovács Ernő (kormánymegbízott, Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal), Rideg László (a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke) és dr. Salacz László (országgyűlési képviselő) voltak.


A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bált minden évben megrendezik

A jó hangulatról a műsorvezető, Harsányi Levente, illetve Gönczi Gábor és a Smile zenekar gondoskodott az est folyamán. A műsorban közreműködött a Kecskemét City Balett és a Kecskemét Táncegyüttes.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.