EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb Pécs

Elismerésben részesült a Kodály Zoltán Kollégium

Pécsett ez az első intézmény, amely megkapta a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” díjat. A 30 éve működő kollégium az előző évben kiemelt figyelmet fordított a diákok fogyasztói tudatosságának elmélyítésére, többek között ezért is figyelt fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a pécsi diákotthonra.

A pécsi Kodály Zoltán Kollégiumban nemcsak plakátokon, hanem különböző foglalkozások alkalmával
is felhívják a diákok figyelmét a tudatos fogyasztás fontosságára. Most ezt a tevékenységet díjazták

A „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatot először 2016-ban írta ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, azzal a céllal, hogy elismerjék azokat az intézményeket, amelyek beillesztik programjukba a fogyasztói tudatosságra nevelést, annak ellenére, hogy a fogyasztóvédelem nem jelenik meg kötelező tárgyként a köznevelésben. A pécsi kollégium például kiemelt figyelmet fordít az internetes vásárlással kapcsolatos tudnivalók ismertetésére – hangsúlyozta Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.


Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerint az elismerés jelzi, hogy az utóbbi évtizedekben milyen komoly szakmai munka folyik a Kodály Zoltán Kollégiumban.

Magyarországon eddig összesen 51 intézmény érdemelte ki a díjat. A pécsi a harmadik olyan kollégium, amelyre felfigyeltek. Az intézményben ezentúl olyan előadásokat is tartanak, amelyeket a fogyasztóvédelmi hatóság munkatársaival közösen szerveznek.

Kapcsolódó Cikkek