EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Külföld

Eljárás indul a zaklató migráns orrát betörő lány ellen

Nagy felháborodást váltott ki Ausztriában annak a 21 éves svájci lánynak az esete, aki ellen eljárást indított a rendőrség, miután eltörte az őt szexuálisan zaklató afgán migráns orrát szilveszter éjjelén az osztrák fővárosban – írja a 888.hu.

A lap beszámolója szerint a fiatal lány turistaként érkezett Bécsbe, hogy barátival együtt a városháza előtti utcabálon ünnepelje a szilvesztert. Mindez azonban aligha sikerült felhőtlenül, ugyanis a helyszínen egy 20 év körüli afgán migráns szexuálisan zaklatta, a fenekét fogdosta, mire a lány védekezésképp, reflexszerűen orrba vágta.


A lány ütése olyannyira hatásos volt, hogy a támadó orrtörést szenvedett – írja a Kronen Zeitung online kiadása.

A bécsi rendőrség azonban nemcsak az afgán migráns, hanem a bátorságból példát mutató svájci turistalány ellen is eljárást indított „testi sértés” miatt, ami hatalmas felháborodást váltott ki az osztrák közvéleményben – írja a 888.hu.


Miközben a helyi sajtó a lány lehetséges büntetéséről cikkezik (amennyiben nem állná meg a helyét a jogos önvédelem), addig meglehetősen kevés szó esik az afgán migránsról, aki menedékkérőként tartózkodik az országban – számol be a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek