2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Elképesztő összegeket hagynak el a BKV járatain

A sok furcsa tárgy mellett rengeteg pénzt is őriznek a BKV talált tárgyakra szakosodott részlegén, tudta meg a Ripost.hu.

„Járatainkon tavaly összesen 9 152 390 forintot hagytak el az utasok. Szerencsére ennek a kétharmada, 6 240 890 forint már visszakerült a gazdájához” – értesült a lap a vállalat tájékoztatási osztályától.


Az utasok nagyon sok esetben iratokat és pénztárcákat hagynak el, ezekben kisebb-nagyobb összegekkel. A legnagyobb fogás egy 400 ezer forintot tartalmazó pénztárca volt, amit természetesen a BKV visszaszolgáltatja a tulajdonosnak, ha személyét igazoló igazolványt is találnak. Arról viszont nincs adat, hogy mennyi pénztárcát tulajdonítanak el nem becsületes megtalálók.

Fotó: Sulyok László

Nem csak pénzt felejtenek fent a járatokon, a hétköznapi tárgyakkal egy egész termet töltenek meg a BKV Talált Tárgy Kezelőségén – írja a Ripost.hu.


Fotó: Sulyok László

A lap beszámol arról is, hogy az elhagyott dolgaink iránt telefonon a 06-1/325-5255-ös telefonszámon (1-es, 6-os menüpont), e-mailben a [email protected] címen vagy személyesen a BKV székházával szemben levő Talált Tárgy Kezelőség irodájában lehet érdeklődni. Ha valamit elhagytunk a buszon vagy villamoson, és leadja valaki, az valószínűleg az Akácfa utca 18.-ba kerül. Az első nap díjtalanul szerezhetjük vissza dolgainkat, utána egy vonaljegynek megfelelő összegért, azaz a 350 forintos kezelési költség fejében. De fontos, hogy hivatalos okmánnyal érkezzünk a kezelőségre. A beérkező tárgyakat a közlekedési társaság 3 hónapig őrzi, utána értékesítésre kerülnek. Ha ezután megyünk elhagyott dolgunkért, akkor az értékesítéskor kapott összeget adja át a tulajnak a BKV. Ha egy éven belül nem jelentkezik senki az összegért, akkor a BKV átutalja azt a Magyar Államkincstár részére.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői – közölte a KKM csütörtökön az MTI-vel.

 • Magyarország versenyképességében rejlik az ország hosszú távú sikerének kulcsa

  Magyarország versenyképességében rejlik az ország hosszú távú sikerének kulcsa

  Magyarország, a magyar gazdaság versenyképességében rejlik az ország hosszú távú sikerének kulcsa, éppen ezért az alkotó, értékteremtő ember a magyar nemzet legnagyobb értéke – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten, mielőtt állami kitüntetéseket adott át az államalapítás, augusztus 20-a alkalmából.

 • Újra indul Szolnok Fidesz-KDNP-s polgármestere

  Újra indul Szolnok Fidesz-KDNP-s polgármestere

  Szalay Ferenc, Szolnok jelenlegi és immár a negyedik ciklusát töltő Fidesz-KDNP-s polgármestere lesz ismét a kormánypártok jelöltje a Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Fidesz-KDNP-pártszövetség helyi jelöltjeit bemutató csütörtöki szolnoki sajtótájékoztatón.