EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Sport

Eltűnt a Cardiff csatárát szállító repülőgép

Nyoma veszett hétfő este egy Franciaországból a walesi Cardiffba tartó privát repülőgépnek, amelynek fedélzetén minden bizonnyal rajta volt a Cardiff City labdarúgócsapatának legújabb igazolása, Emiliano Sala. A repülőt hajókkal keresték lapzártánkig.

A Premier League-ben szereplő Cardiff City szombaton mutatta be legújabb szerzeményét, az argentin csatárt, Emiliano Salát, aki a Nantes együtteséből érkezett Walesbe klubrekordot jelentő 15 millió fontért (5,4 milliárd forint). A hírek szerint a 28 éves csatár bemutatása után visszatért egykori csapatához, hogy elköszönjön a csapattársaitól, azonban már nem tért vissza Cardiffba.


A Salát is szállító magángépnek helyi idő szerint este kilenc óra előtt kellett volna leszállnia Walesben, ám nyolc óra körül a gép váratlanul eltűnt a radarról valahol a La Manche csatorna felett, nem messze a Guernsey-szigettől. A klub nem erősíttette meg, hogy a játékos az eltűnt gépen volt, azonban rendőrségi források szerint igen. A francia és brit hatóságok nagy erőkkel keresik a Piper Malibu típusú kisgépet, hajókat és helikoptereket is bevetnek.

The PA-46 Malibu is the single engine piston aircraft with a pressurized cabin for one pilot and five passengers., Image: 164594872, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Jiří Šíma – ČIF

A repülő eltűnése azért is rejtélyes, mert a térségben, bár esett az eső, az időjárási körülmények nem volt rendkívüliek.


Mielőtt elhagyta volna a Nantes edzőközpontját Sala, a Twitteren osztott meg egy fotót volt csapattársai körében, ami alá azt írta, hogy az utolsó viszlát.

Lapzártánkig nem derült ki, hogy megtalálták-e a futballistát, aki a Ligue 1 őszi szezonjában 12 gólt szerzett, ezzel pedig a góllövőlista harmadik helyén állt.

 

Kapcsolódó Cikkek