EUR: 333,33 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Elüldöztek egy roma családot Sneider fiai

Miközben Sneider Tamás Jobbik-elnök ma már igyekszik letagadni szkinhed múltját, azt még tavaly is nagy hangon hirdette: kifejezetten büszke a Betyársereghez csatlakozott két fiára, akik éppen bíróság előtt állnak, mert 2015-ben kopasz társaikkal addig zaklattak egy hevesi cigány családot, amíg el nem költöztek a városból.

Az alma – a jelek szerint – szkinhedéknél sem esik messze a fájától, ugyanis azok után, hogy Sneider Tamást, a Jobbik elnökét 1992-ben elítélték egy mozgássérült roma férfi összeveréséért, most hasonlók miatt kell felelnie fiainak is. A vádirat szerint a  Betyársereg „egyenruhájában” parádézó társaikkal elüldöztek egy cigány családot a Heves megyei Szúcsról.


A Jobbik elnök büszke cigányokat zaklató fiaira /Fotó: MTI

 

Az ügy akkor kezdődött, amikor a nyíltan rasszista kuruc.info 2015 januárjában megírta: egy szúcsi, cigány vállalkozó lopatja a fát a helyi erdőkben. Bár az ügynek akkor a rendőrség is utánajárt és a cikkben bevádolt G. Róbert igazolta magát, a Betyársereg megindult igazságot tenni. Érdekes módon a Sneider fiúk, valamint további négy vádlott-társuk most úgy emlékszik, focizni és kerti sütéseket tartani mentek Szúcsra, ehhez béreltek ott házat, ami – a jelek szerint – „véletlenül” állt éppen a falopással bevádolt G.-ék házával szemben.

A vádirat szerint a betyárseregesek, köztük Sneider fiai is rendszeresen követték és videózták a G. család tagjait, beugráltak a kertjükbe, miközben azt kiabálták, hogy  „büdös cigány”. A megfélemlítés végül meg is tette hatását: a család elköltözött Szúcsról.


Az ügyben megindult büntetőeljárásban a Sneider fiúk pont annyira bizonyultak tökösnek mint az apjuk: a kezdeti keménykedést élvezték, a felelősségre vonásnál pedig mellébeszéltek. Az ügyészség többrendbeli folytatólagosan, kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal, valamint csoportosan elkövetett magánlaksértéssel vádolta őket, amit a Sneider fiúk tagadtak.

A Jobbik-elnök fiaira és három vádlott-társukra is  letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség. Sneider maga is megjelent a büntetőügy tárgyalásán, ahol úgy fogalmazott: büszke a fiaira, és arra is, hogy a Betyársereg tagjai voltak.

Kapcsolódó Cikkek