2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Program

Ennio Morricone visszatér Budapestre!

2019. január 23-án újabb nagyszabású koncertet ad Budapesten az idén 90. születésnapját ünneplő Ennio Morricone. A világ talán legnagyobb hatású filmzeneszerzője tavaly még úgy gondolta, a jövőben a turnék helyett zeneszerzői munkásságára kíván fókuszálni.

– Ennio Morricone számára hatalmas élmény volt a 60 Years of Music World Tour, amelynek keretében tavaly Budapestre is ellátogatott. Bár eredetileg azt tervezte, hogy visszavonul a turnéktól, érezve a közönség szeretetét és a nagy sikerű koncertek hangulatát, meghozta a döntést: egy rövid, exkluzív koncertsorozat erejéig visszatér a színpadra – közölte a maestro sajtóirodája.


A hat európai várost, köztük a magyar fővárost is érintő Ennio Morricone – 90. Jubileumi Exkluzív Koncert elnevezésű sorozaton ezúttal is a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar kíséri Ennio Morriconét, aki több mint hat évtizedes pályafutása alatt olyan legendás filmek zenéjét komponálta, mint a Volt egyszer egy Vadnyugat, A profi, Egy maréknyi dollárért, A Jó, a Rossz és a Csúf, Aki legyőzte Al Caponét. 2017-es nagy sikerű turnéja során Budapesten is telt ház előtt lépett fel Morricone, aki akkor azt nyilatkozta: a zenének nem kíván hátat fordítani, azonban a jövőben koncertkörutakat már nem vállal.

A kétszeres Oscar-díjas, Grammy- és Golden Globe-díjas zeneszerző novemberben ünnepli 90. születésnapját, és 2019. január 23-án este 8 órakor a Papp László Sportarénában is alkotásainak legjavát vonultatja fel.

Kapcsolódó Cikkek