EUR: 326,56 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

EP-választás: Brüsszel tovább erőlteti a kötelező kvótát

Brüsszel tovább erőlteti a kötelező betelepítési kvótát – közölte Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

Erre több brüsszeli nyilatkozat utal az elmúlt időszakban – mondta Halász János. Példaként említette, hogy szerdán az Európai Bizottság migrációs biztosa beszélt arról, hogy egy állandó, kiszámítható és fenntartható mechanizmusra lenne szükség a migránsok elhelyezéséhez, vagyis kvótára. Dimitris Avramopoulos azt is nyilvánvalóvá tette, hogy a mostani brüsszeli bizottság – “amely utolsó hónapjait tölti” – még kész lenne gyorsan tető alá hozni ezt – tette hozzá.


Ugyanerről beszélt Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke is, aki feketén-fehéren kijelentette, hogy a mostani Európai Parlament készen áll arra, hogy újra nekifusson a kötelező betelepítési kvótának – közölte Halász János.

A fideszes képviselő szerint látszik, hogy “Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése a Soros-terv mentén halad” és tovább erőlteti a kvótát. A “bevándorláspárti” Európai Bizottság és Európai Parlament (EP) a migránsok állandó betelepítésére és a kvóta bevetésére készül – hangsúlyozta Halász János, hozzátéve: a Fidesz ezt elutasítja, s nem engedik, hogy Magyarország “bevándorlóországgá” váljon.


Ez a májusi EP-választás tétje – jelentette ki Halász János, hozzátéve: a Fidesz továbbra is küzd az illegális migráció és a kötelező betelepítés ellen.

Felidézte, Magyarországon 2016 október elején volt egy népszavazás, amelyen több mint 3 millió 280 ezer ember utasította el a kötelező betelepítési kvótát. Többek között ezt is megerősítették tavaly áprilisban az országgyűlési választásokon. A Fidesz továbbra azt a politikát követi, mely szerint nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon.

Kérdésre válaszolva a “legnagyobb pofátlanságnak” nevezte, ahogy a Demokratikus Koalíció képviselői “hazudoznak” a nyugdíjak ügyében. Kiemelte: a Gyurcsány-Bajnai-kormány volt, amely elvett egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Már igényelhető a kibővített csok

  Már igényelhető a kibővített csok

  Július 1-jétől igényelhető a kormány hétpontos családvédelmi akciótervéből négy pont, köztük a kibővített családi otthonteremtési kedvezmény is, amelynek már a falusi változata is elérhető a lakosság számára.

 • 500 ezer magyar horgászik

  500 ezer magyar horgászik

  Alig öt év alatt szinte megduplázódott a hazai vizeken legálisan pecázó horgászok száma, csaknem félmillióan rendelkeznek állami horgászjeggyel.

 • Helyet a diákoknak!

  Helyet a diákoknak!

  A vidékről érkező diákok körülbelül 6-8 százalékának lenne szüksége kollégiumi elhelyezésre, ám a Réti úti épület már nagyon rossz állapotban volt.