EUR: 323,73 Ft
CHF: 292,08 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Belföld

Epermester Pincészet – Kaland

Kimagasló évjáratú tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült a félédes gyümölcsbor-házasítás.

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként jött létre a Szentendrei-sziget 150 éves hagyománnyal bíró epertermesztését is újjáélesztő vállalkozás, az Epermester Pincészet.


A cég tulajdonosai lokálpatriótaként elkötelezettséget éreznek a helyi értékek megőrzése, valamint a helyi lakosság számára versenyképes munkahelyek teremtése iránt, ezért olyan különleges terméket szeretnének bevezetni elsőként a magyarországi piacra, amely megállja a helyét a legnívósabb hagyományos és gyümölcsborok között is.

Az Epermester Pincészet születése annak a nemes gondolatnak köszönhető, amely a tahitótfalui eperkultúra újraélesztését tűzte ki célul. Az itt termett kiváló minőségű földieperből hagyományos borászati eljárással készítenek minőségi száraz és édes borokat. Ennek megfelelően nem alkalmaznak mesterséges adalékot – aromákat és egyéb anyagokat –, csak a gyümölcs legjavát használják fel. Édes eperboruk, az Eperméz igazi desszertbor, míg száraz boruk, az Epervér valódi minőségi kategóriát képvisel, ami a borértő ínyencek ízlését is kielégíti.

Az eperborral szemben ugyanazok az elvárások, mint egy szőlőbor esetében, a laborvizsgálati eredmények tekintetében is vetekszik egy jó minőségű borral. A szín természetesen rózsaszín, az intenzív gyümölcsaromák, valamint a jó savgerinc miatt leginkább egy rozéhoz lehet hasonlítani. Bár talán az eperbornak – az átlagos rozékkal összehasonlítva – élénkebbek a savai. Az aromák tekintetében azonban itt nincsenek olyan asszociációk, mint a szőlőboroknál – az eperbor saját magát hozza.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó – mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.

 • Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján.

 • A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat. A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új Suzuki személyautót regisztráltak tavaly Magyarországon, 27%-kal többet, mint az azt megelőző évben, 58 százalék – 11 127 db – az Esztergomban gyártott közönségkedvenc Vitara volt.