EUR: 313,17 Ft
CHF: 276,60 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Egyéb Pécs

Érik a kakaó és a kávé, szüretelik a narancsot Pécsett

Unod a telet?

Virágba borult a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje. Az üvegházban nyílik a murvafürt, illatoznak a jázminok, és szüretelhető a narancsfa is. 


Tenyérméretű a narancs, már ehető a mandarin, de a citrom is hamarosan szüretelhető. A Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjében beértek a citrusfélék.

Szüretelhető már a narancs!

Tenyérméretű Pomelo

A virágok is jól érzik magukat. A jázmin tavaszillatot áraszt, de a Bougainvilleák is most kezdenek nyílni. Az üvegházban telelő növények életperiódusát nem zavarja a tél. Sőt a tavalyi enyhe ősz még kedvezett is nekik.

 

– Meleg volt a tavasz, és meleg volt az ősz is, és ezt valójában az üvegházban élő növényeink is megérzik, hiszen ilyenkor sokkal jobban felmelegszik bent a levegő. Az is igaz, hogy a kártevők sem pusztulnak el ilyenkor – mondta Babayné Boronkai Erzsébet, a PTE Botanikus Kertjének kertvezetője.

Érdekesség, hogy az egyetem botanikus kertjében a kakaó és a kávé is hamarosan beérik, így nemsokára leszüretelik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Termékeny tavasz az állatkertben

  Termékeny tavasz az állatkertben

  Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és a kengurukölyök is rendszeresen kidugja fejét anyja erszényéből.

 • Teljesen megújul a Sas út

  Teljesen megújul a Sas út

  A beruházás alapján 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter hosszú kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak-déli hálózatba.

 • Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe-díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizeden át zajló munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.