2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Extra

Erre a dátumra vártak a Trónok harca rajongók

Az HBO közölte mikor kezdődik legendás sorozata, a Trónok harca utolsó, nyolcadik évada. Ezzel együtt egy másfél perces előzetest is is közzétettek, ami máris beindította a rajongók fantáziáját.

Az HBO bejelentette, hogy április 14-én tér vissza az elmúlt évek egyik legnagyobb hatású sorozata, a Trónok harca – írta az Origo. Persze fontos kiemelni, hogy az időeltolódás miatt a magyar rajongók csak egy pár órával később, de már április 15-én láthatják Danyek legújabb kalandjait és küzdelmüket a Mások ellen, valamint a Vastrónért.


A legutóbbi, hetedik évadnál egyébként mindig hétfőn hajnali háromkor debütált az új rész, amit este nyolckor ismételtek meg az HBO-n az HBO Go-n pedig bármikor meg lehetett nézni. A sorozatwiki szerint a hat részes utolsó széria május 19-én fejeződik be.

A premierdátum mellé az HBO egy több, mint másfél perces előzetest is közzétett, ebben a Havas Jon, Sansa és Arya szerepelnek.


 

Közben a Tarth-i Brienne-t, alakító Gwendoline Christie nyilatkozott egy keményet az évadzáróval kapcsolatban.

– Terápiára lesz szükségetek – üzente a rajongóknak a Ripost szerint, majd így folytatta. – Azt hiszem, a show vége a világon mindenkit arra ösztönöz majd, hogy professzionális segítségért folyamodjon a feldolgozásához. Olyasvalaminek a végéhez közeledünk, ami nagy szerepet játszott az életünkben és valóban nagy dolog, hogy ennek a részesei lehettünk – mondta a színésznő.

Korábban a Havas Jont alakító Kit Harington is hasonlókról számolt be.

“Az utolsó évadot mintha arra találták volna ki, hogy összeroppantson minket” – vallotta, szerinte borzasztóan fárasztó volt a nyolchónapos forgatás, aminek során ráadásul alig aludtak.

“Mindenki összeomlott a végére. Nem tudom, hogy azért sírtunk-e, mert véget ért a történet, vagy azért, mert kurvára fárasztó volt a munka. Mintha csak azért csinálták volna az egészet, hogy a végén azt mondjuk, kurvára elegünk volt. Emlékszem, a végén akárki sétált el mellettem, csak azt hallottam tőle, hogy elég volt” – tette hozzá.

Egyébként hatalmas a titkolózás arról, hogyan is ér véget a Trónok harca. Casey Bloys, az HBO műsoraiért felelős elnöke már 2017-ben azt mondta, hogy még a sorozatban szereplők sem fogják tudni, hogyan végződik a történet.

“Én tudom a trónok harcának végét, de többféle változatot fogunk felvenni, hogy senki ne tudja, mi fog történni. Egy hosszú sorozat esetében ezt kell tenni” – idézte akkor Casey Bloyst a BBC News.

Mint ismert a sorozat legutóbbi évadát számos kiszivárogtatás kísérte. Hackerek közreadtak forgatókönyveket, HBO-dokumentumokat és más tévésorozatok nem sugárzott epizódjait. Indiában négy embert tartóztattak el az után, hogy egy ellopott epizódot egy mumbai internetes streamingszolgáltató közzétett. Európában egy mások epizódot véletlenül korábban adtak műsorba, a felvételt megosztották az interneten – emlékeztetett a BBC.

Az internet-kalózkodást nyomon követő Muso cég adatai szerint a Trónok harcának hetedik évadát illegálisan több mint egymilliárdszor töltötték le.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek