EUR: 323,44 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Extra

Érvénytelenítette a Vatikán Gina Lollobrigida házasságát

Érvénytelenítette Gina Lollobrigida olasz színésznő Javier Rigau y Rafols katalán vállalkozóval kötött házasságát a vatikáni Sacra Rota Romana, az Apostoli Szentszék legfelsőbb bírósága.

“Végre ismét független nő vagyok” – nyilatkozta a 91 éves díva a Corriere della Sera milánói napilapnak.


A házasságot érvénytelenítő dokumentumot maga Ferenc pápa írta alá. A Sacra Rota Romana döntése ellen Javier Rigau y Rafols nem élhet panasszal.

Lollobrigida szerint házasságuk szélhámosság volt. Rigaut a színésznő azzal vádolja, hogy 2010-ben Barcelonában olyan meghatalmazással kötött vele házasságot, amelyre csalással szerezte meg Lollobrigida aláírását. A dokumentumot felhasználva a 34 évvel fiatalabb spanyol férfi 2010. november 29-én egy barcelonai templomban jegyese távollétében, de nyolc tanú jelenlétében feleségül vette az egykori filmcsillagot. A házasságot viszont csak 2013 közepén anyakönyvezték.

Lollobrigida azt állítja, hogy csak az internetről értesült az esküvőről, amelyen egy bizonyos Teresa játszotta el a menyasszony szerepét.

Rigaut egy 2017-es bírósági döntés felmentette a házasságszédelgés vádja alól.

A hazájában Lollóként ismert színésznő az ötvenes-hatvanas évek mozijának egyik olasz sztárszínésznője volt. 1971-ben vált el addigi, Jugoszláviából származó orvos férjétől, Milko Skofictól, akivel 22 évig éltek házasságban, és 1957-ben egy fiuk született.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nanushka a francia divatfővárost is beveszi

  Nanushka a francia divatfővárost is beveszi

  A ma­gyar di­vat­márka több si­ke­res New York-i be­mu­tató után pén­te­ken a pá­ri­zsi di­vat­hé­ten pre­zen­tálta a 2020-as ta­vasz-nyári kol­lek­ci­ó­ját.

 • Így néznek ki ma a Backstreet Boys tagjai

  Így néznek ki ma a Backstreet Boys tagjai

  Tegnap adott koncertet Budapesten a Backstreet Boys, a fiúzenekar, akik a 90-es években meghódították a világot, azzal együtt pedig milliók szívét. Nem volt olyan tini, akinek ne lett volna tele a szobája a csapat poszterivel, aki ne lassúzott volna a dalaikra a szórakozóhelyeken.

 • Becsajozott Shawn Mendes?

  Becsajozott Shawn Mendes?

  Nemrég jelent meg Shawn Mendes és Camila Cabello közös dala, a Senorita, a rajongók pedig rögtön gyanakodni kezdtek, hogy talán nemcsak munka, hanem szerelem is van a dologban.