EUR: 326,86 Ft
CHF: 300,84 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Külföld

Migránshullám: Európát elárasztja a szexuális erőszak

A migránshullámmal együtt megérkezett Európába a szexuális bűncselekmények és zaklatások tömege is.

Miután az egyik közép-finnországi városban válsághelyzet alakult ki a pedofil migránsok által kislányok ellen elkövetett rengeteg szexuális erőszak miatt, Finnországban rendkívüli kormányülést tartottak a hétvégén – írja az Origo.


A lap beszámolója szerint számtalan olyan bűncselekmény ügyében nyomoz a finn rendőrség, amelyben 15 év alatti lányokat erőszakoltak meg az ország középső részén, a Botteni-öböl partján fekvő Oulu városban.

Mint arról már mi is írtunk, Decemberben hét migránst vettek őrizetbe kiskorú lányok elleni nemi erőszak gyanújával, akik közül az egyik még az országot is elhagyta, mielőtt Németországban sikerült elfogni.


Az egyik áldozat azóta meghalt, de a hatóságok nem hozták nyilvánosságra, hogy halálának köze van-e az erőszakhoz. Az áldozatok kiskorú – 12-15 éves – lányok voltak, akikkel a migránsok a közösségi médiában léptek kapcsolatba, azt ígérve nekik, hogy cigarettát, alkoholt kapnak tőlük, ha találkoznak velük – számol be az Origo.

A lap szerint a kormánykoalíció legkisebb pártja, a konzervatív Kék Reformpárt azt követeli, hogy toloncolják ki az országból a szexuális bűncselekményeket elkövető migránsokat. A botrány olyan nagy, hogy a miniszterelnök és a köztársasági elnök újévi beszédében is kénytelen volt vele foglalkozni.

Sajtóbeszámolók szerint tavaly nyár óta tizenhat migránst vettek őrizetbe, 20 és 30 év között.

Ouluban érthetően rendkívül feszült a hangulat, és az emberek felháborodása is érthető, akik úgy látják, a hatóságok nem védik meg őket.

Az Origo beszámolója szerint a migránsok által elkövetett szexuális erőszak minden olyan országban nagy probléma, ahol sok az illegális bevándorló. Ahogy azt korábban megírtuk: a Svédországban elkövetett szexuális támadásokat 84 százalékban nem európai származású migránsok követik el, miközben az áldozatok nagy része fiatal, fehér lány. Közelmúltban publikált statisztikai adatok szerint a Németországban elkövetett nemi erőszakok kétharmada is migránsokkal vagy migráns hátterűekkel hozható összefüggésbe. Az angliai Rotherhamben pakisztáni migránsbandák másfél évtized alatt 1500 lányt, nagy többségben gyerekeket erőszakoltak meg. A város lakosságának 15 százalékát kitevő pakisztáni származású muszlim migránsok gyerekek százait rabolták el a családjaiktól, majd szexrabszolgaként kezelték őket.

Kapcsolódó Cikkek