EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Belföld

Ez a pesti lány bűvölheti el a Bécsi Operabál vendégeit

Nagy Gréti sikeres divattervezőként valósítja meg mások álmait. Budapesti műhelyéből varázslatos báli ruhák kerülnek ki, amiket ki más is mutathatna be legjobban, ha nem saját maga?

Amikor Nagy Gréti hat évvel ezelőtt leült a tervezőasztalhoz, hogy elkészítse élete első, saját ruháját, még nem is sejtette, hogy innentől nem lesz megállás.


„A legjobb barátnőm meghívott az esküvőjére, de nem volt olyan ruhám, amit erre az alkalomra felvehettem volna – emlékezett a kezdetekre Gréti. – Két napon át csak rajzolgattam, ötleteltem, mire megtaláltam a számomra megfelelő stílust. Ezután megkértem az aranykezű varrónő ismerősömet, Terit – akivel a mai napig együtt dolgozom -, hogy segítsen elkészíteni a ruhámat.”

Az eredmény minden képzeletet felmúlt. Amikor Grétin a barátnői meglátták, milyen vörös ruhakölteményben érkezett az esküvőre, azonnal körbezsongták és kérlelték, hogy ugyanolyat készítsen nekik is. Akkora sikere volt, hogy Gréti hamarosan belevágott a munkába. Bár fotómodellként lett sikeres, de mindig érdekelte őt a divattervezés, ezért megvette az anyagot, majd Terivel együtt nekiláttak a szabás-varrásnak. Később a báli ruhákat koktélruhák követték, majd jöttek az alkalmi viseletek. Közben folyamatosan képezte magát, egy idő után már azt vette észre, hogy már nemcsak a barátai köréből keresték, hanem hazai celebek, neves butikok is állandó ügyfelei lettek. Gréti most Ausztriába, a legendás Bécsi Operabálba készül. Az osztrák fővárosban évente több, mint 400 bált rendeznek, ezek közül a leghíresebb az Operabál, ahol a népes vendégseregben egyre több magyar bálozó is feltűnik.


„Természetesen egy saját készítésű ruhakölteményben keringőzöm majd. Még folyamatosan javítgatom, de az utazásra tökéletes lesz” – ígérte Gréti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt – derült Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökének, a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

 • Egymást ölik az ellenzékiek

  Egymást ölik az ellenzékiek

  Az ellenzék továbbra sem vehető komolyan: választási csalás egymás lekutyázása, lopás övezi az ellenzéki előválasztást. Ezek közül a politikusok közel kellene kikerülnie Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfelének.

 • 2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  Az Országgyűlés szerdán kezdte meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a képviselők egymás után három napon tárgyalnak a kormány javaslatáról.

 • 500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

  500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

  Több, mint 500 ezer forint gyűjtöttek össze a leukémiában elhunyt újságíró, Blahó Dávid emlékére rendezett jótékonysági koncerten és labdarúgó-emléktornán.