EUR: 334,37 Ft
CHF: 306,57 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Ez a pesti lány bűvölheti el a Bécsi Operabál vendégeit

Nagy Gréti sikeres divattervezőként valósítja meg mások álmait. Budapesti műhelyéből varázslatos báli ruhák kerülnek ki, amiket ki más is mutathatna be legjobban, ha nem saját maga?

Amikor Nagy Gréti hat évvel ezelőtt leült a tervezőasztalhoz, hogy elkészítse élete első, saját ruháját, még nem is sejtette, hogy innentől nem lesz megállás.


„A legjobb barátnőm meghívott az esküvőjére, de nem volt olyan ruhám, amit erre az alkalomra felvehettem volna – emlékezett a kezdetekre Gréti. – Két napon át csak rajzolgattam, ötleteltem, mire megtaláltam a számomra megfelelő stílust. Ezután megkértem az aranykezű varrónő ismerősömet, Terit – akivel a mai napig együtt dolgozom -, hogy segítsen elkészíteni a ruhámat.”

Az eredmény minden képzeletet felmúlt. Amikor Grétin a barátnői meglátták, milyen vörös ruhakölteményben érkezett az esküvőre, azonnal körbezsongták és kérlelték, hogy ugyanolyat készítsen nekik is. Akkora sikere volt, hogy Gréti hamarosan belevágott a munkába. Bár fotómodellként lett sikeres, de mindig érdekelte őt a divattervezés, ezért megvette az anyagot, majd Terivel együtt nekiláttak a szabás-varrásnak. Később a báli ruhákat koktélruhák követték, majd jöttek az alkalmi viseletek. Közben folyamatosan képezte magát, egy idő után már azt vette észre, hogy már nemcsak a barátai köréből keresték, hanem hazai celebek, neves butikok is állandó ügyfelei lettek. Gréti most Ausztriába, a legendás Bécsi Operabálba készül. Az osztrák fővárosban évente több, mint 400 bált rendeznek, ezek közül a leghíresebb az Operabál, ahol a népes vendégseregben egyre több magyar bálozó is feltűnik.


„Természetesen egy saját készítésű ruhakölteményben keringőzöm majd. Még folyamatosan javítgatom, de az utazásra tökéletes lesz” – ígérte Gréti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mechanikus szerelő álláslehetőség

  Mechanikus szerelő álláslehetőség

  A Mediaworks Hungary Zrt., ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, 19 megyei napilappal, női, bulvár-, gasztro-, ifjúsági és sportmagazin-portfóliójával, digitális médiatermékeivel, nyomdáival Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata, mely közel 2300 munkavállalót foglalkoztat országszerte.

 • Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Talán már meg sem lepődünk Karácsony újabb ferdítésén, miszerint az újonnan megválasztott főpolgármester, igyekszik magát igazi zöldnek beállítani, ezért mindenhol hangsúlyozza, hogy tömegközlekedéssel és biciklivel jár.

 • Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP. Kocsis Máté, a nagyobbik frakcióvezetője megengedhetetlennek nevezte egyes ellenzéki képviselők viselkedését az Országgyűlésben.