EUR: 354,14 Ft
CHF: 333,36 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Belföld

Ezzel magyarázkodik Sneider

Mint arról beszámoltunk, újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amelyből kiderül, hogy a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhedtársaival agyba-főbe vert egy roma férfit, amiért felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Egészen elképesztő, de ezek után Sneider még mindig a Jobbik alelnöke, mint ahogyan Szávay sem mondott még le.

A politikus lelepleződött: fiatalon egy bottal verte szét egy mozgássérült, cigány férfi arcát. Sneider Tamás most éppen azzal próbálja megmagyarázni a történteket, hogy egy bűnöző esett áldozatul támadásának – írja az Origo.


A jobbik elnöke vallomásában azt mondta: „Tizenkilenc évesen, nyolc napon belül gyógyuló ajakrepedést okoztam egy börtönviselt maffiózónak, aki történetesen cigány származású volt”.

Ahogy arról már a Lokál is beszámolt, Sneider összevissza nyilatkozik szkinhedmúltjáról, hol a régmúlt történéseiként szeretné beállítani, hol büszkén vállalja bőrfejű múltját.


Az Origo beszámolója szerint jobbikos politikus most éppen azzal próbálja megmagyarázni a történteket, hogy egy bűnöző esett áldozatul támadásának. Ahogy az eddigi védekezései, ez is finoman szólva eléggé ingatag lábakon áll: a hatályban lévő jogszabályok nem tesznek különbséget, hogy valakit büntetett előéletűként, vagy nem büntetett előéletűként vertek meg, mind a két eset kimerítheti a bűncselekmény kategóriáját.

A történetben számos érdekesség van, ezek közül talán a legfontosabb, hogy mindezt egy egri szkinhed banda fejeként tette. 1991-ben társaival egy cigányembert vertek össze, aki éppen a helyi moziból kifelé tartott, az indokuk csupán annyi volt, hogy az illető roma származású volt. Mivel a férfi mozgássérült volt, nem tudott elmenekülni – tudatja a portál.

A Jobbik politikusairól egyre több botrányos viselkedés derült ki az utóbbi időben.

Mint arról már mi is beszámoltunk, Szávay István egy általa zsidó származásúnak tartott nő megverésével dicsekedett párttársainak egy hangfelvétel szerint.

A Lokál is többször beszámolt róla, hogy milyen vállalhatatlan kijelentést tett a Jobbik májusi tisztújító kongresszusán Szávay István, a párt országgyűlési képviselője.A politikus azóta sem mondott le.

Kapcsolódó Cikkek