2019. december 15., vasárnap
Valér

Külföld

Farkasordító hideg érkezik az Egyesült Államokba

Hatalmas a készültség az Egyesült Államok legtöbb területén, ugyanis apokaliptikus időjárásra figyelmeztetnek a meterológusok.

A keleti partvidéktől kezdve egészen a déli területekig mindenhol a soha nem látott hidegre készülnek. Iskolákban rendeltek el tanítási szünetet és a futárszolgálatok, postai kézbesítés is leáll majd a napokban.


Az ország lakosságának 85 százaléka, mintegy 230 millió ember tapasztalhat fagypont alatti hőmérsékletet, míg 25 százalékuknak, ami 75 millió embert jelent, akár vérfagyasztó mínusz 18 fokkal is számolnia kell.

Sok fiatal huszonéves talán még életében nem tapasztalt ilyen időjárást, tekintve, hogy 1994 óta nem volt a mostanihoz hasonló csontig hatoló hideg az ország területén.

Több városban is melegedőkkel és más-más biztonsági intézkedésekkel készülnek azok számára, akik nem szerencsések annyira, hogy egy meleg helyen átvészeljék a történelmi fagyokat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

    Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

    A vasúti és a városi tömegközlekedést Franciaországban kilencedik napja lebénító sztrájk akár karácsonyig is folytatódhat a szakszervezetek pénteki tájékoztatása szerint, annak ellenére, hogy a kormány jövő hétre ismét párbeszédre hívta a nyugdíjreform ellen tiltakozó csoportokat.

  • A kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra

    A kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra

    A kárpátaljai magyarság mindig számíthat Magyarországra – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője pénteken az MTI-nek annak kapcsán, hogy rászoruló családoknak és a helyi iskolában tanuló gyermekeknek vitt adományt és ajándékcsomagokat Tiszakeresztúrra, valamint találkozott a helyi magyarság képviselőivel.