EUR: 322,20 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Miskolc

Fejlesztik a kisvasutakat

Az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) és a Kassai Gyermekvasút (KDHŽ) az Interreg V-A Szlovákia–Magyarország határon átnyúló EU-pályázat keretében elnyert támogatásból RailGate fantázianéven működik együtt a közös projekt megvalósításán.

A projekt mindkét kisvasúton elsősorban infrastrukturális fejlesztéseket tartalmaz. Kassán többek között befejezik az indulóállomás felvételi épületét, egy új kitérő vágányt építenek, és felújítanak egy dízelmozdonyt. Miskolcon szintén az indulóállomás újul meg, illetve épül egy új személykocsi az erdei vasút számára. A projekttagok megalkottak egy cselekvési terv elnevezésű dokumentumot is, amelynek célja, hogy a hasonló adottságokkal bíró, történeti értékű kisvasutak jelenkori hasonló kihívásaira közös válaszokat adjon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.