EUR: 334,11 Ft
CHF: 304,79 Ft
2019. november 11., hétfő
Márton

Egyéb Nyíregyháza

Fejlesztik a Tófürdőt

Nyíregyháza egyre inkább a népszerű fürdővárosok sorába emelkedik, amit az is bizonyít, hogy tavaly a szallas.hu, mint a hazai piacvezető szállásközvetítő portál versenyében az Év turisztikai attrakciója 2018-ban az Aquarius Élmény- és Parkfürdő lett (azt megelőző évben pedig a Nyíregyházi Állatpark…). A fejlesztés ezúttal a „kistestvérnél”, a Tófürdőnél folytatódik, amely bátran mondhatjuk, hogy a városlakók kedvenc kikapcsolódási helyszíne nyáron, Sóstón.

Hogy az idén még nagyobb legyen a vonzereje, arról a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., mint üzemeltető projektje gondoskodik, mely a bontással már meg is kezdődött az elmúlt napokban. A vezérigazgató, dr. Podlovics Roland tájékoztatása szerint új főbejáratot is nyitnak, erről pedig egy olyan folyosóra juthatnak a vendégek, ahol az öltözőkabinok, -szekrények és vállfás öltözők mellett új vizesblokkok és zuhanyzók is várják őket. Zuhanyzó pluszban is készül: a homokos területre vezető új, akadálymentes lejárat két oldalán, meg a füves részen. De a tópart rekonstrukciója más pontokon is látványos lesz: térköves sétányok, lépcső és homokos plázs is segíti majd a közlekedést és a pihenést. Figyelnek a műemlék jellegre is, megújul a fogadóépület homlokzata (természetesen a belső rekonstrukció sem marad el), a gyerekek örömére új csúszda épül, a meglévők felújítása mellett újabb napozóstégeket készítenek, rendezik a zöldfelületet, csinosítják a kerítést, és ingyenes wifihálózat is szolgálja majd a pihenni vágyókat. A 220 millió forintos fejlesztés idén nyárra készül el.


A 220 millió forintos beruházás idén nyárra készül el

A munkálatok során figyelnek az épület műemlék jellegére is

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…