EUR: 323,95 Ft
CHF: 292,31 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Külföld

Fernando Alonso 24 órás versenyt nyert Daytonában

Három csapattársával együtt megnyerte a nagy hagyományokkal rendelkező daytonai 24 órás gyorsasági autóversenyt a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso.

A 37 éves spanyol versenyző a japán Kobajasi Kamui, az amerikai Jordan Taylor, és a holland Renger van der Zande társaként, egy Cadillac volánja mögött győzött a nagy presztízsű viadalon.


Alonso ezzel az autósport történetének harmadik olyan pilótája lett, aki nyert F1-es vb-t és Daytonában is diadalmaskodott. Korábban ez csak Phil Hillnek és Mario Andrettinek sikerült.

A Forma-1-ből novemberben visszavonult Alonso tavaly a legendás Le Mans-i 24 órás viadalon is tagja volt a győztes csapatnak, a következő célja pedig, hogy az indianapolisi 500 mérföldes versenyen is győzzön. Az autósport történetében eddig csak egyetlen pilóta, a brit Graham Hill volt képes arra, hogy F1-es Monacói Nagydíjat, 24 órás Le Mans-i viadalt és Indy 500-at is nyerjen.

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  A pop királya tíz éve, 2009. június 25-én halt meg. Ellentmondásos örökséget hagyott maga után, s miközben 750 millió albumot adott el, pályafutása végén a sajtó már inkább csak különcségeiről, szexuális botrányairól írt, ő pedig a nagy visszatérésről álmodott.

 • A nap képe: Forró a talaj

  A nap képe: Forró a talaj

  A népszokás szerint Szent Iván éjjelén a nyárközépi tűzgyújtás a megtisztulást, a gonosz elűzését és az újjászületést jelképezi.

 • Hatalmasat bakizott a híradós

  Hatalmasat bakizott a híradós

  Az Extra News televízió fiatal híradóshölgye éppen Mohamed Murszi, volt egyiptomi elnök haláláról számolt be, amikor annyira elbambult, hogy a súgógép által adott információk végéről még azt is beolvasta, hogy „Samsung készülékről küldve”.