EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Fidesz: a szocialisták 600 milliárdot vontak ki az egészségügyből

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk alatt kivéreztették az egészségügyet, 600 milliárd forintot vontak el az ágazattól.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Korózs Lajos, MSZP-s országgyűlési képviselő alulfinanszírozottnak nevezte a magyar egészségügyet, mivel Magyarország a hazai össztermék (GDP) 5 százalékát fordítja egészségügyre, ami fele az OECD-átlagának.


A Fidesz reagálásában azt írta, a 600 milliárdos forráskivonással az MSZP az összeomlás szélére sodorta a betegellátást. A Fidesz azonban – mint írták – 2010 óta folyamatosan pótolja a korábban kivont pénteket, ma 600 milliárd forinttal több van egészségügyre, mint 2010 előtt, emellett országszerte zajlanak a kórház- és rendelőfejlesztések, 2016 óta minden évben nő az egészségügyi szakdolgozók bére, 2022-re átlagosan több mint a két és félszeresét fogják keresni, mint a béremelés előtt – olvasható a Fidesz közleményében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Dagonya

    A nap képe: Dagonya

    A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.

  • Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

    Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

    Egy 42 éves kamionos férfinak annyira elgurultak a gyógyszeri, hogy baseball ütővel esett neki az előtte lassan haladó tanulókocsinak a 68-as főúton Marcali-Bize irányába.