EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

Figyelmeztetés! Ma bármi leeshet az égből

Úgy tűnik még mindig tud újat mutatni az időjárás, pedig már az elmúlt hetekben is “bővelkedett” kellemetlen meglepetésekben.

Most azonban szinte az ország felén ónos eső várható, ami miatt riasztást adott ki az országos Meteorológiai Szolgálat.


Hétfőn a délelőtti órákban a vegyes halmazállapotú (ónos eső, fagyott eső) csapadékot egyre nagyobb területen havazás, havas eső váltja fel a Dunántúlon és a középső országrészben, ezzel együtt északnyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen megszűnik a kiterjedt, intenzív csapadék.

Előreláthatólag Nógrád megye térségében, illetve a Börzsöny, Visegrádi hegység, Budai hegység térségében 5 cm körüli tapadó hullhat ma délig, délutánig. Az Északi-középhegység térségében helyenként lepel-2 cm hó hullhat, a Tiszántúlon az esőt ma éjféltől helyenként időszakos havazás, havas eső válthatja fel – olvasható az OMSZ honlapján.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég a hét első napján. Napközben a csapadékzóna egyre keletebbre helyeződik, amelyből elsősorban esőre, havas esőre, majd főként délutántól havazásra is kell számítani. A reggeli, délelőtti órákban főként a középső területeken átmenetileg intenzív ónos eső is eshet. A Tiszántúlon a déli, másutt az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 0 és +7 fok között várható, délkeleten lesz a legenyhébb idő. Késő estére -2 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje – írja az Origo.

 • Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónflottát állítottak “hadrendbe” a Balaton partján. Az egyelőre három “minihelikopterből” álló flotta két egysége: Alfa és Bravo a bajbajutottak felderítésében nyújthat segítséget, a harmadik Charlie egy magától felfújódó mentőegységet képes ledobni a vízben.

 • Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték a paksi pedofil zenetanárt, aki táborozás közben éjjelente, a felügyeletére bízott kislányok mellé feküdt, csókolgatta és illetlen helyen simogatta őket.