2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as év emberének. A lap szerint a politikus azzal érdemelte ki a díjat, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

Immár negyedik éve választja meg a lap az év emberét, a címet korábban Matolcsy György, Bogsch Erik és Demján Sándor is kiérdemelte. A Figyelő szerint a magyar külügyminiszter a nemzeti érdekérvényesítés szimbólumává vált, az elmúlt négy évben több nemzetközi platformon is egyértelművé tette a magyar kormány bevándorláspolitikai álláspontját, amelyhez több ország is csatlakozott.


Emellett 2018-ban hazánk a külgazdaság területén rekordokat döntött, soha ennyi és ilyen nagy értékű beruházás nem érkezett Magyarországra.

 

A Figyelő magazin 2018 Év emberének választotta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert
Fotó:KKM/Burger Zsolt

 

A Figyelő magazin 2018 Év emberének választotta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert
Fotó: KKM/Burger Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Juncker kudarcot vallott

  Juncker kudarcot vallott

  Hétfőn indította el legújabb kampányát a kormány, amely keretében az Európai Parlement terveirre akarják felhívni a figyelmet.

 • Jobb a szálló, mint az utca

  Jobb a szálló, mint az utca

  Sok támadás érte a múlt ősszel hatályba lépett úgynevezett hajléktalantörvényt. A Lokál most annak próbált utánajárni, hogy az érintettek hogyan élik meg a problémát, és hogy szerintük jobb-e egy hajléktalanszállón élni, mint az utcán.

 • 14 éves csúcson a gazdaság

  14 éves csúcson a gazdaság

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint a hazai GDP 4,8 százalékot növekedett 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.