EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Extra

Fodor Zsóka nem lehetett ott bátyja temetésén

Fodor Zsóka októberben elvesztette Venezuelában élő bátyját. A színésznőnek ő volt az utolsó élő rokona, akinek még a temetésén se lehetett ott. 


MTVA Fotó: Zih Zsolt

 

– Októberben meghalt a bátyám, Tamás. Szép kort megélt, 82 éves volt. Készültünk az elvesztésére, mert már régóta betegeskedett. Venezuelában egy kis krómozó üzeme volt, és a krómgőz, amit az évek alatt belélegzett, tönkretette a tüdejének nagy részét – kezdte Fodor Zsóka a Lokálnak. – Az orvosok tavaly közölték a fiaival: maximum fél éve van Tamásnak. Én akkor teljesen összetörtem, és elsirattam. Ő azonban még egy évig élt. Onnantól kezdve minden egyes napot örömmel éltem meg, boldog voltam, hogy minden jóslat ellenére még itt van velem, és fel tudom hívni – folytatta.


A színésznő bátyja 1956-ban, mindössze 19 évesen költözött Venezuelába. Ott házasodott meg, és alapított családot. A távolság ellenére a két testvér szoros kapcsolatot ápolt egymással. – Rendszeresen beszéltünk, és többször jártam nála. Tamás a jehova egyház megbecsült tagja volt, és e szerint is élt. Nem volt szomorú, hogy el kell mennie, várta, hogy elkezdje a túlvilági életét. Öt évvel ezelőtt találkoztunk utoljára, akkor ő utazott Magyarországra. Tejben-vajban fürösztöttem, egy elegáns hotelben foglaltam neki szobát, és mindent végigjártunk. Kézen fogva sétáltunk a Balatonnál, jókat ettünk, sokat nevettünk,  egyfolytában csak beszélgettünk. Nem tetszett neki, hogy színésznőként dolgozom, azonban az itt léte alatt ő is megtapasztalhatta, mennyien szeretnek, megbecsülnek itthon, és szörnyen büszke volt rám – emlékezett vissza a 76 éves színésznő, aki a távolság miatt nem tudott közel kerülni testvére venéz családjához.

– A bátyám halálával megszakadt a venezuelai kapcsolat. Értesítettek a haláláról, de azóta semmit nem beszéltem a családjával. Nem lehettem ott a temetésén az előadásaim és a távolság miatt. Örökre fájni fog a hiánya, főleg mert ő volt az utolsó élő rokonom. A szívemben azonban mindig itt lesz velem.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek