EUR: 323,10 Ft
CHF: 291,69 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Debrecen

Folyamatosan fejlődik az agrárképzés

Új képzéseket indít és fejleszti oktatási-kutatási infrastruktúráját a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. Az intézmény ad otthont idén az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekciójának.

Élelmiszer-, kertész-, mezőgazdasági, vadgazda- és természetvédelmi mérnök alapszakjai mellett 2019 szeptemberétől már lótenyésztő-, lovassport-szervező agrármérnöki képzést is indít a Debreceni Egyetem. Az új szakhoz kiváló feltételeket biztosít az intézmény teljesen felújított Lovas Akadémiája.


– Mesterképzéseink, szakirányú továbbképzéseink, felsőoktatási szakképzéseink és doktorképzésünk lefedi az agrárium teljes vertikumát. Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök mesterszakunkat ősztől angolul is meghirdetjük az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és az Agrárminisztérium támogatásával – emelte ki a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja, Komlósi István professzor.

Évek óta egyre többen jelentkeznek külföldről a debreceni karra, amelyet a QS-rangsor napjainkban a világ 250 legjobb agrárképzőhelye között tart nyilván. A több mint 1700 hallgató közül 140-en tanulnak az angol nyelvű képzésben, alap- és mesterszakokon egyaránt. A külföldi diákok a világ 60 országából érkeznek, sokan Stipendium Hungaricum Ösztöndíjjal. Az intézmény regionális kapcsolataiban kiemelt szerep jut a nyitrai, a kassai, a nagyváradi, a temesvári, az újvidéki, a szucsevai és a Bila Cerkva-i agrárkaroknak, mindemellett pedig kihelyezett képzéseket folytat Kisvárdán és Nagyváradon.

 

Kapcsolódó Cikkek