EUR: 356,02 Ft
CHF: 335,93 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Belföld

Folytatódik Budapest fejlődése

Egymást érik a fejlesztések Budapesten, 2o1o óta összesen 62 projekt indult, 21oo milliárd forint értékben. Ezek közül 35 beruházás már megvalósult, a többi folyamatban van. A Lokál sorozatában sorra veszi a beruházásokat, most a folyamatban lévő magasépítési fejlesztések közül csemegézünk, amelyek összesen 615,6 milliárd forintból valósulnak meg.

Magyar Állami Operaház (Eiffel Műhelyház)
Tervezett átadás: 2020
15,2 milliárd forint


Az új játszóhely, raktár és látogatóközpont, vagyis az Eiffel Műhelyház az Opera korszerűsítésének legfontosabb eleme. A próbarend problémái és az infrastrukturális hiányosságok egyaránt megoldódnak az új helyszínnel, amely az Északi Járműjavító épülete lesz. Díszlet- és jelmezraktárakat is kialakítanak, valamint felépítenek egy próbaszínpadot.

Budai Irgalmasrendi Kórház
Tervezett átadás: 2020
20,4 milliárd forint


Tavaly már egymilliárd forintot költöttek modern eszközökre, új ágyakra, valamint a betegszállítást is fejlesztették. Két éve kezdődött meg a kórház fejlesztési projektje, aminek során új szárnnyal bővül az intézmény. Ezt a rend részben saját, részben kormányzati forrásból finanszírozza.

Liget Budapest Projekt
Tervezett átadás: 2021
196,2 milliárd forint

A projekt első ütemében sportpályák létesülnek a környező iskolák számára, pihenőpark épül a felújított Szépművészeti Múzeum tövében, megújul a Rózsakert és a Városligeti-tó. A fejlesztés egyik legfontosabb eleme a parkoló helyét átvevő új Néprajzi Múzeum, amely elnyerte a világ legjobb középülete címet.

Magyar Állami Operaház (Ybl-palota)
Tervezett átadás: 2021
23,7 milliárd forint

Az Andrássy úti Ybl-palota renoválása időszerűvé vált, hiszen a főváros egyik legjellegzetesebb kulturális célú épületét több mint három évtizede újították fel utoljára. Az átépítés során néhány helyiségnek megváltozik a funkciója, amivel sok, a művészi munkát akadályozó probléma is megszűnik. Ez a kulcsa annak, hogy a magyar opera- és balettjátszás infrastrukturálisan is európai szintűvé váljon.

Károlyi–Csekonics-palotaegyüttes
Tervezett átadás: 2019
13,7 milliárd forint

Nagy gondot fordít a kormány a Múzeum utca 17. és a Reviczky utca 6. szám alatti Károlyi–Csekonics-palotegyüttes felújítására. Az idén befejeződő projektet követően az épületegyüttes a Magyarországi Református Egyház tulajdonába kerül, és a Károli Gáspár Református Egyetem használja majd.
A többi folyamatban lévő projekt:
– Puskás Ferenc Stadion újjáépítése: 190,5 milliárd forint
– Bozsik Stadion: 18,5 milliárd forint
– A PM budai Várba költöztetése: 25 milliárd forint
– A Hungexpo fejlesztése
– Új, 2o ezres aréna
– Új atlétikai stadion
– Budapest Diákváros (Déli városkapu)

Kapcsolódó Cikkek