2019. október 20., vasárnap
Vendel

Külföld

Folytatódott a kutatás a túlélők után Indonéziában a földcsuszamlás helyszínén

Folytatódott a túlélők utáni kutatás szerdán Indonéziában a legutóbbi földcsuszamlás helyszínén, Nyugat-Jáva tartományban, ahol már 15 halálos áldozata van a természeti katasztrófának.

Sutopo Purwo Nugroho, a helyi katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy Sukabumi körzet Sirnaresmi településén még húsz eltűnt ember után kutatnak. A földcsuszamlás 30 épületet sodort el hétfőn napkelte előtt.


Százegy érintettje van a történteknek, hatvanhárman biztonságban vannak, hárman megsérültek. Az első földcsuszamlást még további négy követte, de már jelentősen kevesebb mennyiségű földdel. A bizonytalan szilárdságú talaj komoly veszélyt jelent a mentésben résztvevőkre, különösen, amikor hevesen esik az eső.

A területen készített fényképeken azt lehetett látni, hogy a mentésben résztvevők ásnak az épületeket a tetejéig elárasztó iszapos talajban.

A vulkáni és geológiai katasztrófák mérséklésére létrehozott ügynökség (PVMBG) adatai szerint a település egy olyan hegyvidéki területen fekszik, ahol nagy a földcsuszamlás veszélye, akárcsak a környező 33 alkörzetben.

Indonéziában gyakoriak a természeti katasztrófák, tavaly 2564 különböző jellegű katasztrófa történt. Két szökőár söpört végig Celebesz sziget (Sulawesi) középső részén nem sokkal karácsony előtt. Az év során 3349 ember meghalt, 10,2 millió vált hajléktalanná, 21 ezren megsérültek, 319 ezer épület megrongálódott, 1432 ember eltűnt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Százezrek tüntettek Rómában a bevándorláspárti, új olasz kormány ellen 

  Százezrek tüntettek Rómában a bevándorláspárti, új olasz kormány ellen 

  Ahogy a magyarországi békemenetre, úgy a Matteo Salvini által meghirdetett Olasz büszkeség napjára is az ország minden szegletéből tízezrek érkeztek az olasz fővárosba, hogy a Giuseppe Conte vezette baloldali olasz kormány, illetve annak migránsbarát intézkedései ellen tüntessenek – számol be a Magyar Nemzet.

 • Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

  Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

  Új alapokra helyeződhet Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolata a magyar gazdaság fejlődésének köszönhetően – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter Washingtonban, miután találkozott Krisztalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával.

 • Megtörtént az első női űrséta!

  Megtörtént az első női űrséta!

  Először hajtott végre űrsétát kizárólag női űrhajóscsapat pénteken. Jessica Meir és Christina Koch, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két amerikai űrhajósa a csaknem hét órásra nyúlt pénteki űrsétán az állomás akkumulátorait cserélte ki.