EUR: 317,01 Ft
CHF: 279,40 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Sport

Főzéssel készültek a sorsdöntő meccsre a kézisek

Kétnapos pihenő után folytatódik a mieinknek a kézilabda-világbajnokság. A ma 18 órakor  (M4 Sport) kezdődő Norvégia–Magyarország meccs után derül ki, kijuthatunk-e az olimpiai selejtezőtornára.

Aktívan pihentek Nagy Lászlóék a ma délutáni csata előtt. Ez elsősorban a szíveket, lelkeket felpörgető, de jótékony hatású jeges fürdőknek volt köszönhető. No meg a dániai szállodájuk konyhájába varázsolt hazai hangulatnak. A szövetség honlapján közzétett fotók szerint a fiúk Szathmári János kapusedző vezérletével profi szakácsokat megszégyenítő igyekezettel gulyáslevest és ipari mennyiségű palacsintát készítettek.


– Szükségünk volt egy kis pihenésre, nagyon hosszú ideje vagyunk együtt, a világbajnokságot megelőző felkészülést is beleértve – nyilatkozta Ilyés Ferenc csapatkapitány a szövetség honlapjának. – Már nagyon kellett egy olyan nap, amikor nem a kézilabdával foglalkozunk. Most a legfontosabb az, hogy kiszellőztessük a fejünket, és fizikailag is felfrissüljünk.

A mai utolsó fordulóban a pályára lépés előtt azon izgulhatunk, hogy az Egyiptom–Tunézia találkozón az előbbiek esetleges sikere, és a mi vereségünk ellenére is megmaradjon az egyiptomiakkal szembeni 12-es gólkülönbségünk. Ha Tunézia nyer, vagy a Nagy Laciék nem kapnak ki, akkor már készülhetünk a másik csoport negyedik helyezettje, a Brazília elleni meccsre.

A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok az 5., a negyedikek a torna 7. helyéért léphetnek pályára. A világbajnokság győztese kijut a 2020-as olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőn 2020 tavaszán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Hatvankét évvel a Ferencvárosi Torna Club gyorskorcsolya szakágának megszűnése után újjáalakul a szakosztály, amely rögtön nagy nevekkel erősített, hiszen zöld-fehérbe öltöztek az olimpiai bajnok Liu-testvérek, Cole és John-Henry Krueger, valamint a versenyzők és a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákossal.

 • Emlékezetes nulla-nullák

  Emlékezetes nulla-nullák

  Viszonylag unalmas meccseket hozott a kedd este Bajnokok Ligája játéknap, hiszen a Liverpool 0-0-ás döntetlent játszott a Bayern München együttesével, míg a másik mérkőzésen a Lyon és a Barcelona összecsapás zárult gól nélkül.

 • Joshua: Miller a ribancom!

  Joshua: Miller a ribancom!

  Lezajlott az első sajtótájékoztató az Anthony Joshua–Jarrell Miller ökölvívó mérkőzés felvezetéseként és ahogy arra számítani lehetett a felek már most egymásnak ugrottak.

 • Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Negyven fős sportolói magyar csapat vesz részt a 29. Téli Universiadén – hangzott el a magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételén Budapesten. A multisport-eseménynek a szibériai Krasznojarszk városa ad otthont, ahova a téli egyetemi játékok során az eddigi legnagyobb delegációval indul útjára a magyar egyetemi csapat.