2019. augusztus 23., péntek
Bence

Sport

Főzéssel készültek a sorsdöntő meccsre a kézisek

Kétnapos pihenő után folytatódik a mieinknek a kézilabda-világbajnokság. A ma 18 órakor  (M4 Sport) kezdődő Norvégia–Magyarország meccs után derül ki, kijuthatunk-e az olimpiai selejtezőtornára.

Aktívan pihentek Nagy Lászlóék a ma délutáni csata előtt. Ez elsősorban a szíveket, lelkeket felpörgető, de jótékony hatású jeges fürdőknek volt köszönhető. No meg a dániai szállodájuk konyhájába varázsolt hazai hangulatnak. A szövetség honlapján közzétett fotók szerint a fiúk Szathmári János kapusedző vezérletével profi szakácsokat megszégyenítő igyekezettel gulyáslevest és ipari mennyiségű palacsintát készítettek.


– Szükségünk volt egy kis pihenésre, nagyon hosszú ideje vagyunk együtt, a világbajnokságot megelőző felkészülést is beleértve – nyilatkozta Ilyés Ferenc csapatkapitány a szövetség honlapjának. – Már nagyon kellett egy olyan nap, amikor nem a kézilabdával foglalkozunk. Most a legfontosabb az, hogy kiszellőztessük a fejünket, és fizikailag is felfrissüljünk.

A mai utolsó fordulóban a pályára lépés előtt azon izgulhatunk, hogy az Egyiptom–Tunézia találkozón az előbbiek esetleges sikere, és a mi vereségünk ellenére is megmaradjon az egyiptomiakkal szembeni 12-es gólkülönbségünk. Ha Tunézia nyer, vagy a Nagy Laciék nem kapnak ki, akkor már készülhetünk a másik csoport negyedik helyezettje, a Brazília elleni meccsre.

A csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok az 5., a negyedikek a torna 7. helyéért léphetnek pályára. A világbajnokság győztese kijut a 2020-as olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőn 2020 tavaszán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

  Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

  Kovács Katalin nosztalgikus érzésekkel a szívében indult családjával Szegedre, a kajak-kenu vb-re. A 31-szeres világbajnok felidézheti a szegedi élményeket, és talán a versenyek hangulata nyomán nagyobbik lánya is követi majd az anyai példát.

 • Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  Rossz hír! Kizárták a Kárász, Kozák párost

  A csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél.

 • Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  Újabb magyar döntős hajó a kajak-kenu világbajnokságon

  A férfi 500 méteres kajakpáros bejutott a döntőbe, a kenus Nagy Bianka (200 m) és Bodonyi András (500 m) valamint az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta duó pedig a csütörtöki előfutam után a középfutamban folytatja szereplését a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.