EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Sport

Fucsovics spanyol, Babos tunéziai ellenféllel kezd

Fucsovics Márton a spanyol Albert Ramos, míg Babos Tímea a tunéziai Onsz Dzsabúr ellen kezd a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Stollár Fanny viszont kiesett a selejtezőben.

A főtábla csütörtöki sorsolásán kiderült, hogy a világranglistán karriercsúccsal 35. Fucsovics a nyitókörben a 65. helyen álló Ramosszal találkozik, aki ellen egy győzelem, két vereség a mérlege. Tavaly a 26 éves magyar Genfben – ahol később élete első ATP-torna-győzelmét ünnepelhette – könnyedén verte 30 éves riválisát. Előző két összecsapásukat viszont a balkezes Ramos nyerte, mindkétszer a genovai challenger tornán, 2014-ben, illetve 2015-ben. Fucsovicsnak bőven van megvédenivaló ranglistapontja az Australian Openen, ugyanis tavaly egészen a nyolcaddöntőig jutott, ahol a későbbi bajnok Roger Federer állította meg.


A WTA-rangsorban 65. Babos Tímea első ellenfele egyesben a 24 éves, 58. helyezett Onsz Dzsabúr lesz, akivel 2/2-re áll a különmérlegük. Egy évvel ezelőtt a soproni teniszező a második fordulóig jutott a Melbourne Parkban, ahol a spanyol Carla Suarez Navarro búcsúztatta. A 25 éves Babos párosban ezúttal is a francia Kristina Mladenoviccal indul, akivel egy éve fantasztikus menetelés végén megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot.

 (MTI/EPA/AAP/Dean Lewins)

Az már biztos, hogy az idei Australian Open is különleges lesz magyar szempontból, mivel Fucsovics és Babos a vegyes párosra is nevezett. Erre 23 éve nem volt példa: az előző magyar vegyes párost Grand Slam-tornán Köves Gábor és Temesvári Andrea alkotta az 1996-os wimbledoni bajnokságon.


Stollár Fanny a selejtező második fordulójában búcsúzott a melbourne-i tornától, miután két szettben kikapott a montenegrói Danka Kovinictól.

Kapcsolódó Cikkek