2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Székesfehérvár

Futás és borárverés a nagycsaládosokért

Idén is a nagyszabású jótékonysági eseménnyel indult az új esztendő

Sajnos sok olyan embert találhatunk, akik a létminimum élnek, akiknek a napi betevő megszerzése is gondot okoz. Mit egyenek, hozzájuthatnak-e az egészségük megtartásához szükséges gyógyszerekhez? Szerencsére sok ember megteheti, hogy  segítséget nyújtson a rászorulóknak.


Szarka Gyula (jobbra, Miklósa Erika és Cserta Balázs jó hangulatot teremtett Fotó: ÖKK, Simon Erika

Igazi báli hangulat, közel 140 résztvevő, egy közös cél –, idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt. A város egyik legjelentősebb karitatív eseményének jegyárbevételéből, a jótékonysági borárverésen, illetve az adventi jótékonysági futáson és a támogatók felajánlásából összegyűlt pénzösszeggel ezúttal  a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportját, valamint a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központot támogatják.

A nagyszabású közösségformáló társasági eseményt megelőző sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: öröm, hogy Miklósa Erikával olyan eseményt sikerült létrehozniuk, amelyen évről évre segíthetnek egy jó ügyet. A polgármester beszámolt továbbá a borárverésen megvásárolható vándorbor történetéről, melyet a tavalyi évben a rendezvény egyik legnagyobb mecénása, Forgó Béla, az Alcoa-Köfém Kft. korábbi vezérigazgatója ajánlott fel árverésre. A vezérigazgató elmondta, hogy az 1937-es, tehát 81 éves tokaji aszút – 30 éve volt a tulajdonában –, azért ajánlotta fel árverésre, hogy hozzájáruljon az általa az elmúlt évtized egyik legjelentősebb közösségformáló eseményének tartott városi rendezvény sikeréhez. A méltó köntösbe bújtatott, nemes vándoraszú egy évig tartó tulajdonjogához az estély vendégei 500 ezer forintos kikiáltási áron juthattak hozzá, mellyel a bál kedvezményezettjeit segítik.


A nagyszabású jótékonysági rendezvény vendégei ebben az esztendőben is színvonalas kulturális műsort tekinthettek meg: az est háziasszonya, Miklósa Erika Kossuth-díjas opera-énekesnő Szarka Tamás Kossuth-díjas énekessel, a Gymes együttes egyik alapítójával és a Cserta Band(á)-val közösen szerzett felejthetetlen pillanatokat a résztvevőknek.

A neves borász, Miklós Csabi irányításával jótékonysági borárverést is tartottak, amelynek 4 millió 283 ezer forintos bevétele tovább növeli a támogatott szervezetek számára szánt támogatást.

Kapcsolódó Cikkek