EUR: 345,95 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Extra

Gregor Berni: Sokan hiszik, hogy nagy az étvágyam, pedig csak az igazit kerestem

Gregor Bernadett kezdő színésznő kora óta kedvelt szereplője a lapoknak. Címlapon tudósítottak magánéletének aktuális válságairól. A gyönyörű színésznő úgy véli, mindaz, ami történt és történni fog vele, nem lehet véletlen. Minden nehézség arra jó, hogy megerősítse őt, a fájdalmak pedig megtanították arra, hogy igazán értékelje az öröm pillanatait. Gregor Bernadett őszintén vallott életéről, munkájáról.

Nem bánok semmit sem!


A gyönyörű és tehetséges művésznő már pályája elején a média egyik kedvelt közszereplője lett. A lapok előszeretettel cikkeztek szerelmi kapcsolatairól, magánélete válságos időszakairól.

– Sokáig azt gondoltam, az egyenes viselkedés megkívánja, hogy amikor kérdeznek valamiről, én őszintén válaszolok – emlékszik vissza a színésznő. – Nagyon fájt, amikor azzal szembesültem, hogy a szavaimat bizony kiforgathatják, az életemet pedig kíméletlenül bírálhatják olyanok is, aki nem is ismernek. Egy idő után azonban megtanultam: nekem kell meghúzni azokat a határokat, amelyek fontosak számomra, mert más nem fogja megtenni helyettem. Rengeteg csalódás ért az életem folyamán, ennek ellenére nem bánok semmit, amit tettem: minden újabb tapasztalat formálta személyiségemet, segített abban, hogy azzá váljak, aki most vagyok.


Egy pillanat alatt kellett felnőnöm

( Fotó: Sáfár Tibor)

Gregor Bernadett nem tagadja, a nehézségek megkeményítették, de az életkedvét  soha nem vették el.

– Nagyon fiatalon lettem édesanya és hamar magamra maradtam a pici babámmal, mert az első férjem, aki orvos volt, külföldre ment egy ösztöndíjjal – mesélte Gregor. – Én színésznő akartam lenni, ide kötött a családom, az álmaim, így maradtam. Fiatal anyukaként a felelősség egyedül a enyém lett: míg a legtöbb korombéli lány a szabadidejében szórakozni járt én azon voltam, hogy a fiam Bence ne szenvedjen hiányt sem anyai ölelésben, sem anyagiakban. A gondtalan fiatalság gyorsan elszállt, egy pillanat alatt kellett felnőnöm. Kezdő színésznő voltam, erős volt bennem a megfelelési kényszer, az élet minden területén egyszerre akartam helytállni. És közben éppúgy vágytam a szerelemre, családra, boldogságra, mint mindenki más.

 

A színpadon csak a szerep számít

A színésznő számára nem volt könnyű ez az időszak, de az anyasággal járó felelősség fegyelmezetté tette.

– Soha nem voltam hisztis művésznő – árulta el Berni. – Bármi is volt a feladat a színpadon, szó nélkül, vélemény nélkül megcsináltam. Azt nem mondom, hogy otthon időnként nem omlottam össze: ha senki sem látott, olyankor bizony sírtam és néha sajnáltam is magamat. De a színpadon ebből soha senki nem vett észre semmit.

Bernadett elárulta, az édesapja halálának napján is előadása volt.

– Összeszorítottam a fogamat, és eljátszottam, amit kellett. Mert a színpadon csak a szerep számít, tök mindegy, milyen öröm vagy bánat ért aznap. A fájdalom, éppúgy mint az örömmámor, az öltözőben marad, a közönség elé csak a színésznő lép ki, nem az ember.

 

Szeretek szeretni

Miközben karrierje szépen ívelt felfelé, Gregor Bernadett magánélete is meglehetősen mozgalmasan alakult. Az újságok pedig rendre be is számoltak arról, hogy a fekete hajú szépség mikor, kivel esett éppen szerelembe.

– Jártam az utamat és próbáltam boldog lenni, éppúgy, ahogyan mindenki más – folytatta Gregor Bernadett. – Biztosan akadnak akik azt gondolják, hatalmas az étvágyam, de valójában csak kerestem az igazit. És amikor úgy éreztem, rátaláltam álmaim férfijára, megörültem, hiszen szeretek szeretni. A sok csalódás mostanra óvatosabbá tett és sok minden átértékelődött bennem. Szeretni most is szeretek, de már nem kötök olyan kompromisszumokat egy kapcsolat kedvéért, amiben elveszíthetem önmagamat. Két fiam van, akiért egyszerűen rajongok, akikért kimondhatatlanul hálás vagyok a sorsnak. Az otthonomat megosztom kutyákkal, cicákkal, és ez az 55 négyzetméter számomra tényleg a boldogság szigete. A teljes békét és harmóniát mi sem bizonyítja jobban, minthogy itt nálunk még az ősellenségeknek számító kutyák és cicák is feltétel nélkül elfogadják egymást.

 

Így vagyok kerek egész

Nem oly rég jelentek meg a hírek, hogy a szépséges színésznő negyedik férjétől is elvált, ám Gregor Bernadett sem akkor, sem most nem szándékozott megjegyzést fűzni a történtekhez.

– Sok idő kellett ahhoz, hogy ráébredjek: a harmóniát önmagamban kell megtalálnom, és ez teljesen független kell legyen attól, hogy megosztom-e épp valakivel az életemet – mondta az Újszínház színésznője. – Rengeteg fellépésem van, és olyan szerepeket kapok, amelyekben kiteljesedhetek. A sors és a rendezők elhalmoznak az igazán csodás női szerepekkel. Ugyanúgy tudok élvezni egy apróbb szerepet, a csábító végzet asszonyát alakítva, mondjuk a Nem élhetek muzsikaszó című Móricz darabban, mint a hideg és számító császárnő főszerepét a Bizánc című drámában.  És közben élvezem az anyaságot, a fiaim egyúttal a legjobb barátaim is.

Gregor Bernadett hozzátette: kevés a szabadideje, de amikor mégis akad, akkor igyekszik magára figyelni: sétál, jógázik, olvas, zenét hallgat vagy éppen a barátaival tölt egy kis időt.

– Nem állítanám, hogy unalmas életet éltem, és remélem, ez nem is változik meg soha – mosolygott a színésznő. – Az évek és a tapasztalatok hatására azonban átalakultak a súlypontok. A legfontosabb, amire rájöttem, hogy úgy szeretem az életemet, ahogy van, mindenben meglátom a szépet! Úgy érzem, így vagyok kerek egész, és örömmel, sőt izgalommal várom az élet újabb és újabb kihívásait!

Kapcsolódó Cikkek