EUR: 353,53 Ft
CHF: 327,83 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Belföld

Gyurcsányék is olcsón menzáznak

Üzemi konyhai és nem éttermi szolgáltatást nyújt a Gundel az egykori karmelita kolostorban, így tudja olcsón kínálni ételeit – közölte a Miniszterelnökség. Eközben az is kiderült, hogy hiába próbál botrányt okozni az ellenzék, ők is olcsó menzán ebédelhetnek a Parlamentben.

Hatalmas hisztériába kezdtek az ellenzéki pártok és a hozzájuk hű lapok, miután kiderült, milyen „olcsón” lehet étkezni a Miniszterelnökség dolgozóinak miután a karmelita kolostorba költözött az intézmény. A legszánalmasabb talán a tévészékházban is színészkedő DK-s Géczy Zsolt és Varju László volt, akik ételhordóval a kezükben bohóckodtak a helyszínen, mondván: megkérdezik ők is kaphatnak-e ilyen olcsó ebédmenüt.


Varju László és Gréczy Zsolt kutyakomédiája lebukott: ők is olcsón étkeznek Fotó: Facebook

 

Persze Gyurcsány Ferenc emberei arról elfeledkeztek, hogy a Parlamentben és a Képviselői Irodaházban az ellenzéki politikusok hasonló árakon étkezhetnek. Minderről egy másik ellenzéki képviselő, Szabó Szabolcs rántotta le a leplet, aki meg is osztotta az ezt bizonyító étlapokat, hozzátéve, hogy számára „kissé furcsa” a többi ellenzéki párt reakciója.

De még az embereit bohóckodni küldő Gyurcsány Ferenc egykori gazdasági minisztere és üzlettársa, Kóka János is rosszízű populista demagógiának nevezte az ügy körül kialakult felhajtást. Az SZDSZ egykori elnöke figyelmeztet a Gundel évtizedek óta különböző kormányok, közintézmények beszállítója.


„Ahhoz, hogy nyertes lehessen, oda kellett áraznia, ahol például a parlamenti étkezdében vagy

Gyurcsány a parlamenti menzán áll sorban a 780 forintos menüért

a Fehér Ház (Képviselői Irodaház) menzáján lehet ebédelni. Ezeken a helyeken ma 700-800 forintért lehet ebédmenüt kapni. Ebben nincs semmi újdonság, korábban is így volt” – vélekedett.

A Miniszterelnökség közleményéből pedig az is kiderül: üzemi konyha és nem étterem a karmelita kolostorban működő önkiszolgáló menza, kisebb adagokkal szűkebb kínálattal dolgoznak, ezért tudják alacsony áron kínálni menüjüket. Kiválasztásuk nyilvános pályáztatás során történt, a legmagasabb 2,54 millió forintos havi bérleti díjat a Gundel kínálta. Így az általuk üzemeltetett menza látja el az épületben dolgozó minden munkatárs napi étkeztetését.

Az Index szerint Berlinben, a Bundestag éttermében a kormányzati alkalmazottak 3,35 euróért, nagyjából ezer forintért ehetnek egy menüt.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek