EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Extra

Ha Trónok harca rajongó akkor ezt a videót látnia kell!

Áprilisban mutatják be a legendás HBO-sorozat, a Trónok harca utolsó, nyolcadik évadát. A rajongók már tűkön ülve várják, hogy végre kiderüljön kié lesz a Vastrón. Most egy vadi új előzetes jelent meg az évadról, amiből megtudhatunk néhány információt. Spoilerveszély!

Az új videóban feltűnik az összes, még életben maradt szereplő, Cersei, Jamie, Tyrion, Havas Jon, Sansa, Daenerys és persze a sárkányok.


Olyan sok újdonság persze nem derül ki a fejleményekből, Havas Jon szokásához híven a holtak elleni háborúról beszél, Cersei pedig arról, hogy hatalmas zsoldos-sereget fogadott fel, amiben lesznek elefántok is. Erről látunk is egy snittet. A rajongók körében a legnagyobb izgalmat az a jelenet okozta, amiben Sansa azt mondja Danynek, hogy “Deres a tiéd, felség!”. Bár a körülményekről egyelőre semmit sem tudunk egy internetes mém szerint mindezt nem is Danynek, hanem a mellette álló Havas Jonnak mondja.

Persze áprilisig minden csak találgatás, addig is néhány információ morzsával kell beérnie a rajongóknak. A Havas Jont alakító Kit Harington például azt nyilatkozta, hogy a széria forgatása nagyon kemény volt, a végére mindenki nagyon elfáradt.


Az Origo szerint Kit Haringtonról a GQ Australia készített egy friss fotósorozatot, a színész a képek mellett mesélt  a forgatásáról is.

“Az utolsó évadot mintha arra találták volna ki, hogy összeroppantson minket” – vallotta, szerinte borzasztóan fárasztó volt a nyolchónapos forgatás, aminek során ráadásul alig aludtak.

“Mindenki összeomlott a végére. Nem tudom, hogy azért sírtunk-e, mert véget ért a történet, vagy azért, mert kurvára fárasztó volt a munka. Mintha csak azért csinálták volna az egészet, hogy a végén azt mondjuk, kurvára elegünk volt. Emlékszem, a végén akárki sétált el mellettem, csak azt hallottam tőle, hogy elég volt” – tette hozzá.

Azt is tudni lehet, hogy záró évad csak hat epizódból fog állni, ezek azonban mind mozifilm hosszúságúak lesznek, és az eddiginél is magasabb költségvetéssel készülnek.

Egyébként hatalmas a titkolózás arról, hogyan is ér véget a Trónok harca. Casey Bloys, az HBO műsoraiért felelős elnöke már 2017-ben azt mondta, hogy még a sorozatban szereplők sem fogják tudni, hogyan végződik a történet.

“Én tudom a trónok harcának végét, de többféle változatot fogunk felvenni, hogy senki ne tudja, mi fog történni. Egy hosszú sorozat esetében ezt kell tenni” – idézte akkor Casey Bloyst a BBC News.

Trónok harca /Fotó: Youtube

 

Mint ismert a sorozat legutóbbi évadát számos kiszivárogtatás kísérte. Hackerek közreadtak forgatókönyveket, HBO-dokumentumokat és más tévésorozatok nem sugárzott epizódjait. Indiában négy embert tartóztattak el az után, hogy egy ellopott epizódot egy mumbai internetes streamingszolgáltató közzétett. Európában egy mások epizódot véletlenül korábban adtak műsorba, a felvételt megosztották az interneten – emlékeztetett a BBC.

Az internet-kalózkodást nyomon követő Muso cég adatai szerint a Trónok harcának hetedik évadát illegálisan több mint egymilliárdszor töltötték le.

Casey Bloys azt is elmondta, az is nagyon nehéz feladat, hogy a történet befejezése mindenki számára kedvező legyen. “Vegyük csak a Sírhant műveket, annak igazán jó vége volt. De ha a Seinfeldre vagy a Maffiózókra gondolunk, vagy a Breaking Bad – Totál szívásra, akkor mindenkinek megvan a véleménye arról, miként kell egy sorozatnak végződnie” – fejtegette.

Jó hír, hogy a rajongóknak az utolsó évaddal sem kell lemondaniuk Westeros világáról, hiszen már készül a Trónok harca előzménysorozata.

“Naomi Watts és Josh Whitehouse után nyolc újabb szereplő csatlakozott a Trónok harca készülő spin-offjához” – írta az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek